Sport

2013.05.03. 19:11

Harc volt, de nem a végső

Sérülésekkel és fáradtsággal dacolva fantasztikus győzelmet aratott a Lami-Véd Körmend az elődöntő negyedik mérkőzésén, amivel kiharcolta az ötödik, mindent eldöntő csatát.

Németh Zsolt

Remek első félidei teljesítményével alapozta meg a piros-fekete csapat az egyenlítést, és előnye egy részét hősiesen őrizte meg a végéig.

Lami-Véd Körmend – Atomerőmű SE 93–83 (28–17, 26–13, 20–29, 19–24)
Körmend, 1600 néző V: Földházi, Hegedüs, Frányó
KÖRMEND: RUJÁK 20/9, Fodor, FERENCZ 16/3, AUSTIN 32/6, FARKAS 17Csere: Grebenár, SONYÁK 8, Kocsis, Golomán, Kutasi, SömenekVezetőedző: Hencsey Tamás
PAKS: Williams 16/6, LEVY 18, Vojvoda 16/6, Körtélyesi 2, Idlet 8Csere: Eilingsfeld 3, Kámán 10/6, Kovács 2, Tóth 5Vezetőedző: Schmidt Béla

Az eredmény alakulása. 3. p.: 10-2. 7. p.: 20-9. 13. p.: 36-18. 18. p.: 48-22. 23. p.: 65-41. 30. p.: 74-57. 32. p.: 76-64. 35. p.:81-71.
Kipontozódott: Idlet, 39. p.

Meglepetéssel kezdődött a találkozó, hiszen közelgő 70. születésnapja alkalmából egy „Tahin 70” feliratú mezzel és a labdafeldobás lehetőségével lepték meg Tahin Gyulát, aki a körmendi kosárlabdázás őskorában az NB III-tól egészen az első bajnoki címig kísérte a csapatot intézőként, technikai vezetőként. Aztán újabb meglepetésként a Körmend átgázolt a Pakson. A három nappal korábban kapott 45-ös zakót ledobva motiváltan, remekül védekezett a piros-fekete alakulat és támadásban is ellenállhatatlannak bizonyult. Már a második percben időt kért Schmidt Béla, amikor 8-0-ra lépett el a hazai csapat, de nem tört meg Fodorék lendülete. Austin, Ruják, Farkas és Ferencz is ontotta a pontokat. Az első negyed végén a frissen beállt Golomán blokkolta ziccerben Williams dobását, tovább izzítva a csarnok hangulatát.

Pedig nem voltak jók a körmendi előjelek a találkozó előtt, hiszen Kutasi ismét beinjekciózva tudott csak cipőt húzni, Grebenárt pedig egy vírus támadta meg, amitől az erőnléte nem volt az igazi, ráadásul Fodor Gergelynek is kiújult egy sérülése. A másik oldalon Tóth Ádám kezdett a padon, őt talpsérülés hátráltatta. A körmendiek egymást múlták felül támadásban és a szünetre 24 pontos előnyt harcoltak ki. Levy pontjaival igyekeztek zárkózni a vendégek, de mindig volt körmendi válasz, egészen a 27. percig, amikor Kámán is már két triplánál tartott és 15 pontig kapaszkodott az ASE. A körmendiek már nem pörögtek úgy, igyekeztek kijátszani a támadóidőt és őrizni az előnyt. Aztán hosszú percekig állt a játék, a videó bírót kérték a paksiak, de a szerkezet megmakacsolta magát, és jó tíz perc kellet, hogy kiderüljön: Williams két gyors hármassal tízen belülre hozta csapatát, de a fogyó és fáradó Körmendből mindig volt, aki betalált. Austin és Ruják triplája után Sonyák dobott egy fontos kettest, majd Ferencz hármasa azt jelentette, hogy újra 15 pontra nőtt a különbség, amiből tíz megmaradt, így a mindent eldöntő találkozót vasárnap rendezik Pakson.

Mestermérleg

Hencsey Tamás: – Nagy megtiszteltetés, hogy ennek a csapatnak az edzője lehetek! Ezek a srácok megint megmutatták, hogy minden nehézség ellenére tudnak győzni. Még akkor is, ha előtte két vereséget kellett elkönyvelnünk, és voltak is problémáink. Mozgósították az utolsó erőiket és megmutatták, milyen sportemberek! Köszönjük a fantasztikus szurkolást!

Schmidt Béla: – Gratulálok a Körmendnek, megint bebizonyosodott, hogy ekkora előnyt nem szabad adnunk egy félidő alatt. Kicsit feljavultunk ugyan, de a fordításhoz nem volt elég. Vasárnap folytatjuk otthon a párharcot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!