Sport

2013.05.26. 10:07

Kalapemelés a Haladás-fiatalok előtt

Szombathely - A remekül küzdő és gyakran látványosan futballozó, 17 éves futballistákkal teletűzdelt Szombathelyi Haladás II. a 84. percig vezetett a rutinos futballistákkal érkező Szigetszentmiklós előtt. A vége 1:1 lett.

Pum András

A Zoran Kuntics irányította szigetszentmiklósiak kezdték jobban a mérkőzést, a 6. percben Fekete közeli lövését Dombó bravúrral kiütötte. A 22. percben Beszterczei 25 méteres, jobb felső sarokra tartó szabadrúgását Dombó ezúttal óriási vetődéssel szögletre tolta. A Haladás II. elsősorban kontrákkal próbálkozott, ám az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. A 44. percben megszerezte a vezetést a hazai együttes. Kulcsár 25 méteres szabadrúgásból a jobb felső sarokba tekert (1:0).

Szünet után is a vendégek játszottak fölényben, igaz a gyors, tetszetős, kombinatív szombathelyi támadásokban mindig ott volt a gólveszély. Ergó: gyakran adódtak meleg pillanatok Horváth kapuja előtt. Igaz, Dombót sem hagyták unatkozni a vendégek, csak jöttek és jöttek előre. A 63. percben Szakály 25 méteres lapos lövése nem sokkal csúszott el a jobb sarok mellett. Három perc múlva Khous nyolcméteres, jobbról leadott kapáslövése zúgott el Dombó kapujának jobb felső sarka felett. Újabb négy minutum elteltével Hanzl 28 méteres szabadrúgását hárította Horváth. Egy perc múlva Hanzl megkapta második sárga lapját, így Berke játékvezető kiállította a középpályást. A 82. percben ismét Dombó jeleskedett, Kollega hat méteres próbálkozását rúgta ki lábbal. A 84. percben tűzijáték a vendégkapu előtt, ám a kontrából egyenlítettek a Pest megyeiek. Cziráki 10 méteres lövése elsőre kipattant egy szombathelyi védőről, az ismétlést a csereként beállt játékos a jobb felső sarokba emelte (1:1). A 89. percben Szakály ágyúzott rá egy 28 méteres szabadrúgást, ám Horváth kiöklözte a lövést.

A jobbára 17 éves fiatalokból álló szombathelyi csapat végig egyenrangú ellenfele volt a rutinos játékosokkal - Zsivóczky Norbert, Urbán Gábor - megtűzdelt vendégeknek. Nagy- nagy dicséret jár valamennyi zöld-fehér futballistának.

Szombathelyi Haladás II. - Szigetszentmiklósi TK 1:1 (1:0)

Szombathely, 100 néző, NB II-es bajnoki-mérkőzés, vezette: Berke.

Haladás II.: Dombó - Bedi (Fábián, 79.), Szeles, Jagodics M., Milkó - Baksics (Merk, 91.), Jancsó, Szakály, Hanzl - Kulcsár (Török, 65.), Bölcsföldi. Edző: Kuttor Attila.

Jók: Dombó, Szeles, Jagodics M., Jancsó, Szakály, Bedi.

- Ez a hétvége a szombathelyi futball ünnepe volt, az első csapat fiatal játékosai a Szusza Ferenc stadionban játszhattak, és győztesen hagyták el a játékteret. Ma pedig az Illés Akadémia fiataljai remek teljesítményt nyújtva értékes döntetlent értek el. Meggyőződésem, hosszú időre biztosítva lesz Szombathely utánpótlása. Köszönet azoknak, akik elkezdték ezt a munkát és azoknak is, akik ma is dolgoznak - mondta Kuttor Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!