Sport

2013.05.28. 17:29

Két vasi érem a korosztályos rapid ob-n

A korosztályos rapid sakk országos bajnokságon két érem jutott a vasi versenyzőknek.

Horváth Erika

A hat korcsoportban megrendezett hétfordulós, svájci rendszerű (2x20 perces játékidejű) rapid ob-n 255-en ültek asztalhoz. 75 lány és 180 fiú megoszlásban. Vas megyét   a Dési, a Szombathelyi Sportiskola, a Sárvár SC és a Haladás VSE versenyzői képviselték, összesen  15-en.

A legjobb eredmény a legkisebbek, az U8-as fiúk versenyében született: Borhy Marcell, a Szombathelyi Sportiskola sakkozója százszázalékos teljesítménnyel, 7 ponttal nyerte meg az aranyérmet a 27 fős mezőnyben.   Mögötte négyen zártak 5 ponttal, köztük a szintén SZOSI-s Mesits Maxim - akinek nem kedvezett a Buchholz-számítás, a holtversenyben az ötödik helyre sorolódott. Az U10-es lányoknál született a másik dobogós hely.

A korosztályos rapid ob két vasi érmese, a százszázalékos teljesítménnyel bajnok Borhy Marcell és az ezüstérmes Gömböcz Zsófia (Fotó: Borhy Szilárd)

Gömböcz Zsófia, a Dési STSE versenyzője 5,5 pont gyűjtve ezüstérmes lett. A 20-as mezőnyben szintén előkelő, ötödik  helyezést ért el Németh Zsófia (SZOSI) 4 ponttal. Ki kell emelni még három vasi versenyző teljesítményét - az U14-es lányoknál Szakasics Emese (Haladás VSE) 4 ponttal ötödik, Rátkai Marianna (SZOSI) 3,5 ponttal hatodik helyet szerzett. A 38 fiú indulóból Szokolszky Miklós (Dési) 5 pontjával negyedik lett.

A három korcsoportban megrendezett négyfős, hatfordulós csapatversenyben két szombathelyi együttes vett részt. Az U10-eseknél a SZOSI, az U14-eseknél a Haladás VSE egyaránt a hetedik helyen zárt.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!