Sport

2013.06.12. 19:01

Félidőben az osztrák Kelet Kupa

Bruck an der Leitha - A kelet-ausztriai tartományok ez évi futókupa-sorozatának, a Laufcup-Ost 2013-ban a negyedik fordulójáról sem hiányoztak a vasi futók.

Horváth Erika

A nyolc állomásból álló verseny negyedik versenyén kilenc nemzetet képviseltek a futók; az óvodások 450 m-es futamától a 10 km-es főfutamig 570 résztvevő, köztük 22 magyar indult. A Vas megyei indulók közül Nagy Máté (Bolyai  Vasi Talentum Szombathely) érte el a legjobb eredményt, aki az U14 (12-13 éves) fiúk versenyében a negyedik helyet szerezte meg.

Ezzel a futammal félidejéhez érkezett a 2013-as Kelet-Kupa. Az első négy verseny (Fischamend, Bécs, Mörbisch és Bruck an der Leitha) után az összetettben Nagy Máté az U14 kategóriában 189 ponttal, 6 pont hátránnyal a második helyén áll. A 2008 után született lányok versenyében Nagy Noémi (Weöres S. Óvoda  Vasi Talentum) 159 ponttal szintén ezüstérmes pozícióban várja a sorozat folytatását. Nagy Dániel (Bolyai  Vasi Talentum) 146 ponttal az 5. helyen áll, a szoros versenyben mindössze 4 ponttal maradt el a képzeletbeli dobogótól.

A versenysorozat következő futama június 15-én Parndorfban lesz, majd a nyári szünet után egy augusztusi és két szeptemberi versennyel záródik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!