Sport

2013.07.09. 22:00

Szombaton 29. Vasi Vasember

Szombathely - Szombaton 11 órakor huszonkilencedszer rajtol el a Vasi Vasember triatlonverseny.

Horváth Erika

Július 13-án, szombaton már 29. alkalommal rendezik meg a Vasi Vasember triatlonversenyt. Amely – mint a tegnapi sajtótájékoztatón Lazáry Viktor alpolgármester hangsúlyozta – Szombathely egyik nagy múltú sportrendezvényeként jó hírét viszi a városnak, látványos, az egészséges életmód, szabadidősport eszményét is hirdeti. Tehát a városvezetésnek nincs más dolga, minthogy kiemelten támogassa.

Van három olyan sportember, a szombathelyi Garami Árpád, Kapolcsi Imre és a budapesti dr. Bálint Mihály, aki a 29. Vasi Vasemberére készül. A verseny 1984-es debütálása óta mindig letudták a 1,5 km úszásból, 40 km kerékpározásból és 10 km futásból álló távot. Garami Árpád – a megyei triatlon szövetség elnökeként is – felidézte az elmúlt közel három évtizedet. Attól kezdve, hogy Lovasi András révén megismerkedtek ezzel a sportággal, ahogy évről évre nőtt a létszám, de a verseny a csodálatos környezet – a Csónakázó tóban való úszás, a Nárain, Pornóapátin, Horvátlövőn, Vaskeresztesen, Felsőcsatáron, Nardán, Toronyon és Sén is átvezető kerékpáros útvonal és a 2,5 km-es, a Múzeumfalut is érintő, a szurkolók által jól nyomonkövethető futópálya –, valamint a családias hangulat révén mit sem veszített varázsából.

A főszervező Pannonsport Kft. képviseletében Jerse András elmondta, hogy már több mint 200 előnevezés érkezett, de a helyszínen is lehet 10 óráig jelentkezni. A férfiakat 11, a nőket 11.05-kor indítja el Puskás Tivadar polgármester. A Vasi Vasember a hagyományoknak megfelelően inkább amatőr verseny – amatőr országos bajnokság is egyben –, de profikat is várnak. A legjobbak között 260 ezer forint pénzdíjat osztanak szét. Szombatra 30 Celsius fok körüli hőmérsékletet ígér a meteorológia, a résztvevőket frissítőpontokkal igyekeznek segíteni – a kerékpározás során Felsőcsatáron, illetve a futópálya két pontján is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!