Sport

2013.08.25. 16:04

Két osztályban kézilabdáznak

Gőzerővel készül a szeptember 8-án esedékes bajnoki rajtra a Haladás VSE NB I/B-s női kézicsapata.

Tóth Gábor

Sőt, jövőre az NB II-ben is indít együttest a zöld-fehér klub. Július 29-e óta tréningeznek Bölöni Roland második NB I/B-s idényükre készülő tanítványai.

– Elégedett vagyok, jól dolgoznak a lányok – árulta el a HVSE kézicsapatának az edzője, Bölöni Roland. – A hétköznapokon napi két foglalkozást tartok a lányoknak, és ez egészen a szeptemberi iskolakezdésig így lesz. Utána visszaállunk a napig egy tréningre. Az osztrák élvonalban edződő Hypo második számú csapatát fogadtuk edzőmeccsen, és győztük le 38-30-ra. Biztató teljesítménnyel rukkoltunk elő. A keretünkben történt némi változás. Horváth Diána abbahagyta a kézilabdát, Fodor Vivien távozott tőlünk. Érkezett viszont az NB I-es fehérvári csapattól a 21 éves Németh Kriszta, aki a több játéklehetőség miatt választott minket. Szeretnénk még erősíteni, de a lehetőségeink behatároltak.

A Haladás VSE edzője, Bölöni Roland a lányok gyűrűjében (Fotó: Unger Tamás)



Érdekesség, hogy az előttünk álló szezonban az NB II-ben is indítunk csapatot. A gárda gerincét az 1999-ben született lányok alkotják, akik a felnőttek között edződve sokat fejlődhetnek – zárta szavait Bölöni Roland.A HVSE szombaton egy NB I/B-s csapatokat felvonultató felkészülési tornán vett részt Kozármislenyben – a házigazda, valamint a Nagyatád, a Mohács, a Szekszárd és a Marcali társaságában.

A zöld-fehérek a csoportmeccseken 33-24-re legyőzték a Marcalit, majd 30-18 arányban kikaptak a Szekszárdtól. A bronzmeccsen a másik csoport másodikja, a Mohács ellen lépetek pályára, és kaptak ki 26-24-re. Így negyedikként zárakt. – A Szekszárd kiemelkedett a mezőnyből, a többi csapat hasonló erőt képviselt. Több szempontból is hasznos volt a torna – árulta el Bölöni Roland.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!