Sport

2013.08.11. 22:00

A szegedi csapat csak statisztált a Viktória gólfesztiváljához

A női labdarúgó NB I. nyitófordulójában - csakúgy mint a tavaszi rájátszásban - 7-0-ra verte a Viktória a Szegedet.

Pum András

Már a kezdősípszót követően magához ragadta az irányítást a Viktória, a Szeged behúzódott saját térfelére – nagy meglepetést tehát egyik csapat taktikája sem okozott. Noha az első 10-15 percben még döcögött a vasiak támadójátéka, kisvártatva beindult a gólgyártás. A 17. percben Ferencsik labdáját Manhart 11 méterről a kifutó kapus mellett a kapu közepébe passzolta (1-0).

Egykapuzott a hazai csapat, a Szeged fél óra elteltével alakította ki egyetlen ziccerét, de Baksa lövését a gólvonalról mentették. A 35. percben Nagy Dóra ballal balról, 13 méterről óriási gólt lőtt a léc alá (2-0). A 41. percben Széles szinte ugyanonnan talált a hálóba, ő a kapu bal sarkába helyezett (3-0).

Szünet után a 49. percben Manhart indult el a felezővonaltól, három védőt is kicselezett, majd 11 méterről, a kapu közepébe lőtt (4-0).

Nem állt le a Viktória. Négy perc múlva Marsai szöktette a bal oldalon Nagy Dórát, aki a pocsékul kimozduló Földesi mellett az üresen tátongó bal sarokba ívelt (5-0). Ezt követően egy kicsit hagyta ellenfelét is futballozni a Viktória, ám a 70. percben Ferencsik bal oldali szögletét megnyomta a szél, és Földesi olyan szerencsétlenül bokszolt a labdába, hogy az a jobb felső sarokban kötött ki (6-0).

Macska-egér harc folyt a pályán. A 88. percben Szakonyi jobbról belőtt labdáját Horváth Lilla védőjét megelőzve öt méterről a kapu közepébe vágta (7-0). A 90. percben egy támadáson belül két kapufát is lőtt a Viktória.

A vasi csapat esélyt sem hagyott ellenfelének, nagyobb arányban is nyerhetett volna.

Mitterstiller Csaba: – Nagyon fontos az első mérkőzés, mert meghatározhatja a továbbiakat. Tettünk egy apró lépést előre. A játékunkon és a helyzetkihasználáson még feltétlenül javítanunk kell.

További eredmények: Honvéd–UTE 1-2, Astra– Femina. 3-0. Az MTK–FTC mérkőzést később rendezik.

 

Viktória-Trend Optika FC -Szegedi AK 7-0 (3-0).
Szombathely, 100 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette:
Németh R.
Viktória: Bogdányi Tóth E., Tóth A., MARSAI, Vörös FERENCSIK, Soós MANHART, Csidei (Szakonyi a 64.), Széles (Grubits, a 46.) NAGY D. (Horváth L., a 64.). Edző: Mitterstiller Csaba.
Szeged: Földesi Patocskai (Nagy Dzs., a 90.), Kardos, Lévai, Lipták Harcel, Dudás (Végh, a 68.), Szalai, Szil, Zimányi Baksa (Kasznár, az 53.). Edző: Cserenkó Szabolcs.
Gólszerzők: Manhart a 17. és a 49., Nagy D. a 35. és az 53., Széles a 41., Ferencsik a 70., Horváth L. a 88. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!