Sport

2013.11.04. 19:20

Gólgazdag siker: jól játszott, jól küzdött, nyert a HVSE

Szombathely - Az NB I-es futsalbajnokság 8. fordulójában lezárta rossz sorozatát és nyert a Swietelsky-Haladás VSE. A Csömör távozott vereséggel a vasi megyeszékhelyről.

Tóth Gábor

A Haladás egy mérkőzés erejéig visszatért régi sikerei helyszínére, a HVSE Rohonci úti munkacsarnokába. És visszatért a szombathelyiek kispadjára Pálmay Tamás.

Idegesen kezdett a hazai gárda. Nem hatott meglepetésként, hogy egy labdavesztést góllal büntetett a Csömör. Ám Szimcsák egy átlövéssel gyorsan egyenlített (4. perc: 1-1). A Haladás rendezte a sorait, agresszív játékkal rukkolt elő a folytatásban. Szorult a Csömör, végül sokadik lehetőségét gólra váltotta a Haladás (12. perc: 2-1). Ám ahelyett, hogy tovább növelte volna előnyét, egyenlített a Csömör. Horváth Péter bombája után már ismét a hazaiaknál volt az előny (17. perc: 3-2). Fordulás után rögtön góllal nyitott a Csömör (22. perc: 3-3). A nagy hajtásban mindkét oldalon akadtak helyzetek. Németh Péter szerezte meg ismét a vezetést a Haladásnak (28. perc: 4-3). A vendégek kitámadtak, a hazaiak pedig kedvükre kontrázhattak, sorra dolgozták, és hagyták ki a helyzeteket. És ezért járt a büntetés (33. perc: 4-4). A hajrában azonban összeroppant a Csömör (35. perc: 6-4), nem tudta tartani a lépést. Potyogtak a hazai gólok, végül kiütéses szombathelyi sikerrel zárul a meccs. Remekül játszott, nagyot küzdött, megérdemelten nyert a HVSE.

Swietelsky-Haladás VSE-Rubeola FC Csömör 9-4 (3-2)

Szombathely, 300 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Ábrahám, Czinder (Csirke).

HVSE: Németh K. – Czeglédi, Horváth P., Halmos, Bogyó. Csere: Németh P., Gyurcsányi, Szimcsák, Vidák. Edző: Pálmay Tamás.

Csömör: Lakos – Jenei, Nagy, Schrancz, Póta. Csere: Horváth G. (kapus), Tősér, Kurucz. Dénes. Edző: Jávor István

Gólszerzők: Szimcsák (4., 36.), Horváth P. (12., 17.), Németh P. (28., 35.), Vidák (35.), Halmos (37.), Gyurcsányi (38.), ill. Póta (3., 16.), Schrancz (22., 33.)

Pálmay Tamás: – Nagyon örülök a győzelemnek. Tettünk egy lépést a céljaink felé. A mai teljesítményéért minden játékosomnak jár a dicséret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!