Sport

2013.11.18. 15:05

Két vasi rangadó

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 8. fordulójában két megyei rangadót is rendeztek az Észak-nyugati csoportban: a Cell a Büköt, a Haladás a Sárvárt verte.

Tóth Gábor

Celldömölki VSE Vulkánfürdő–Dr. Lupo Büki TK
26-16 (13-9).

– Celldömölk, 120 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Andorka, Varga.CVSE: BALOGH – FREIBERGER 8, SZOMORKOVITS L. 6, VLASICH 1, GEIGER, SZOMORKOVITS A. 6, SEBESTYÉN 1. Csere: Szabó, Fülöp, FÜZFA 1, Göcze 2, Bagics 1, Németh. Edző: Rozmán Gergő.Bük: Harasztovics – Bősze 1, Udvardi 7/2, Farkas 5/2, Pup, Szenczi, Hegyi. Csere: Kálmán (kapus), Németh 1, Pataki 1, Ravadits, Fazekas 1. Edző: Mátés István.

Az első percek kiegyenlített játéka után a félidő közepére meglépett a Cell (15. perc: 8-4), és a folytatásban biztosan tartotta az előnyét. Fordulás után az „öltözőben maradt” a Bük, amit egy 5-0-s rohammal büntetett a házigazda (37. perc: 18-9) – mind az öt gólt a mindössze 16 éves Freiberger Ivett jegyezte. Ezzel korán eldöntötte a rangadót, könnyedén nyert a játék minden elemében jobb CVSE. Ifi: 27-20 (12-11).

Rozmán Gergő: – Mindent megvalósított a csapat, amit kértem, gratulálok a lányoknak.
Mátés István: – A győzelembe vetett hit, a remek védekezés, a nagyszerű támadójáték – na ez az, ami hiányzott tőlünk. Gratulálok a Cellnek.

A celliek szélsője, Freiberger Ivett (17) remekelt, nyolc gólig jutott. Hátul a büki Udvardi Zsanett (Fotó: Szendi Péter)

 



Haladás VSE II.–Sárvárfürdő Kinizsi
44-19 (24-9).

– Szombathely, néző, vezette: Ritter, dr. Zámbó.HVSE: TÖMŐ – Németh V. 3, Bolfán 4/1, MÓROCZ 7, CSÁSZÁR 12/2, Gerencsér 3, JÁVORICS 6. Csere: Vaskó, Doncsecz 3, Peitli 4/1, Nagy M. 2. Edző: Bölöni Roland.Sárvár: Takács – Varga, Bősze 3, Fehér 3/1, Soós P. 2, Pintér 6, Farkas 2. Csere: Varga (kapus), Szalai 1, Földi, Vajda 1, Nardai, Recse 1. Edző: Pupp Adél: A sűrű program, komoly meccsterhelés miatt az NB I/B-s Haladás játékosai pótolták ki a hiányos létszámot a hazaiaknál – így egy erős csapat várt a Sárvárra.

A szombathelyi lányok 6-0-s rohammal kezdtek, majd a szünetig el is döntötték a mérkőzést. A felsőbb osztályban edződő hazaiak mind fizikailag, mind játékban jobbak voltak, átrohantak ellenfelükön. Ifi: 26-30 (13-13).Bölöni Roland: – A játék minden elemében felülmúltuk az ellenfelet.

Pupp Adél: – NB II-es meccsre indultunk, de sajnos eltévedhettünk valahol, mert a Haladás csarnokában a majdnem komplett NBI/B-s csapat várt bennünket, edzőstől, mindenestől. Az kétségtelenül bebizonyosodott, hogy egy osztállyal feljebb esélyünk sincs.

A Körmendi DMTE szabadnapos volt. Nyolc játéknap után a Celldömölk (10 pont) a 2., a Haladás (7) az 5., a Körmend (7) a 7., a Sárvár (6) a 10. a 11 csapatot felvonultató tabellán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!