Sport

2013.12.12. 16:35

A sport az élete 40 éve

Szombathely - A Szent Márton napján rendezett városi ünnepségen rangos elismerésben részesült Gerencsér Tibor, akit Szombathely Sportjáért Életműdíjjal jutalmaztak.

Tóth Gábor

A 66 esztendős Gerencsér Tibor tanulmányait Vépen kezdte, majd a szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumban folytatta, felsőfokú végzettséget pedig Budapesten szerzett, mint logisztikus. 1972-ben – 25 éves korában – kapcsolódott be aktívan Szombathely sportéletébe, mint a Városi Labdarúgó Szövetség sport-aktívája, amelynek előbb elnökségi tagja lett, majd később főtitkárrá,1988–ban pedig elnökké választották. Alapító tagja a tíz sportágat összefogó, a városi szabadidős versenyrendszert koordináló Szombathelyi Szabadidősport Szövetségnek, amelyben immár tíz éve az elnöki posztot is betölti. Aktívan részt vett a szabadidősport szövetség és a Városi Diáksport Bizottság sportkapcsolatának, együttműködésének kialakításában. Úttörő munkát végzett a tekintetben is, hogy az olyan sportágakat, mint a lövészet vagy a teke ismét szervezetten űzhetik az általános és középiskolás diákok. Nevéhez fűződik a nagy sikerű Szilveszter Kupa teremlabdarúgó torna elindítása, de méltán lehet büszke a mintegy 80 csapatos városi kispályás labdarúgó bajnokság évenkénti megszervezésére, lebonyolítására is. 1990 óta tagja a Vas Megyei Labdarúgó Szövetségnek, amelyben 2001-től 10 éven keresztül a főtitkári teendőket is ellátta – ma a versenybizottság elnökeként tevékenykedik. 2002 és 2006 között a városi sportbizottság tagjaként segítette az önkormányzat munkáját.

Gerencsér Tibort általában az MLSZ Vas Megyei Igazgatóságán, az irodájában lehet megtalálni. Fotó: Horváth Csaba

– Az elismerésnek nagyon örülük, nagyon büszke vagyok rá – fogalmazott a Szombathely Sportjáért Életműdíjjal jutalmazott Gerencsér Tibor. – Több mint 40 év munka van mögöttem, igyekeztem mindig becsülettel, a legjobb tudásom szerint szolgálni a köz javát, a sportot – természetesen mindig éreztem magam mögött a kollégák, a sportaktívák támogatását. Nem vagyok már mai gyerek, de érzek magamban még annyi erőt, hogy mind a két fronton helyt álljak. Vagyis, ha lehetőséget, ha bizalmat kapok, akkor még jópár évig szeretnék tevékenykedni mind a megyei labdarúgó szövetségben, mind a szabadadidősport szövetségben.

A kitüntetést a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség kezdeményezte, amelyet támogatott a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. is.

Egyébként Gerencsér Tibor a sport területén végzett kiemelkedő tevékenységéért már eddig is több elismerésben részesült. 2003-ban megkapta a Gyermek, Ifjúsági és Sportminisztérium Dicsérő Oklevelét. 2006-ban Szombathely önkormányzata a Pünkösthy Csaba díjjal tüntette ki. 2009 ben átvehette a Magyar Labdarúgásért Érdemérem bronz fokozatát. 2010-ben pedig Vas Megye Közgyűlése jutalmazta az „Önkormányzat Szolgálatáért Kitüntető Oklevele és Emlékplakettje Sport Tagozata" díjjal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!