Sport

2014.02.10. 16:15

Véget ért a 28. Alpokalja Kupa

Az elmúlt szombaton befejeződött a 28. Perfect Change Alpokalja Kupa teremfocibajnokság. A rangos erőpróbát a Vadkörte Fogadó nyerte.

Tóth Gábor

A 28. Perfect Change Alpokalja Kupa kispályás labdarúgótorna 26 csapat részvételével még december 14-én rajtolt el, és 16 játéknap után az elmúlt szombaton ért véget – vagyis a téli időszakban közel két hónapon át biztosított edzéslehetőséget, kikapcsolódást a futballt kedvelők számára.

A csoportmeccsek után januárban ketté vált a mezőny: a legjobb 16 a felsőházba jutott (Perfect Change Kupa), a többiek az alsóházban (Librecz Károly Emléktorna) folytatták.

A felsőházban a középszakaszból, a négy négyes csoportból az első és második helyezettek jutottak a legjobb nyolc közé: Auto Egyed Bt., EJA-Q-LAZIO, Csatorna Patkányok, Hodos-Bar Marjanca, Mámor Club3-as, Pannonfinanz-Picasso, Sporting Libacomb, Vadkörte Fogadó. Az elődöntőben, a négy között a Csatorna Patkányokat 3-0-val búcsúztatta a Vadkörte Fogadó. A másik ágon az Autó Egyed Bt. rukkolt elő a Vadkörtéhez hasonló magabiztos játékkal, és ugyancsak 3:0 arányban kerekedett felül a jó játékerőt képviselő Hodos ellen. A bronzmérkőzésen a Csatorna Patkányok együttese megérdemelten (3:1) győzte le a Hodost. A döntő kiélezett csatát hozott, végül a Vadkörte 3-2-re verte az Autó Egyed Bt-t. A tornát remek színvonal, jó hangulat jellemezte, a csapatok végig szépszámú szurkoló előtt játszhattak – főleg a pontvadászat hajrája, a helyosztó szakasz volt népszerű. A szervezezés gördülékeny, profi volt, minden résztvevő elégedetten távozott.

28. Perfect Change Alpokalja Kupa, végeredmény: 1. Vadkörte Fogadó (Szentgotthárd-Zalalövő), 2. Autó Egyed Bt. (Körmend), 3. Csatorna Patkányok (Szentgotthárd), 4. Hodos-Bar Marjanca (szlovén). Librecz Károly Emléktorna (alsóház): 1. Alcoholic Bilbao. A bajnok Vadkörte Fogadó névsora: Torma Árpád, Sebestyén Roland, Erdei Gergő, Császár Tamás, Horváth Márk, Pálcsa János, Dezső István, Szabó Tibor, Heiter László, Császár Tibor, Horváth Péter, Kaszás Ferenc, Németh Tamás, Járfás Szilárd, Erős Péter. Különdíjak, gólkirály: Dancsecs Attila (Csatorna Patkányok). Legjobb kapus: id. Sály Károly (Autó Egyed Bt.). Legjobb mezőnyjátékos: Kaszás Ferenc (Vadkörte). Legsportszerűbb játékos: Lázár András (domino Zöldfa). Meskó Norbert díj: Dömötör Tamás (Pannonfinanz-Picasso).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!