Sport

2014.02.27. 15:45

Felnőtt asztalitenisz ob Celldömölkön

Celldömölk - A 95. egyéni országos asztalitenisz-bajnokságnak Celldömölk lesz a házigazdája. A szombaton és vasárnap rendezendő Mercz Gábor emlékversenyen négy számban avatnak bajnokot.

Horváth Erika

A négyszeres bajnokcsapatot üzemeltető Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka asztalitenisz szakosztálya nem először rendez nagy, országos versenyt. A 2006-ban tragikus körülmények között elhunyt éljátékosára, Mercz Gáborra emlékezve évről évre ranglistaversenynek a házigazdája, de 2012-ben a két legrangosabb országos megmérettetés, a felnőtt országos bajnokság és a Top 12 bajnokság is Celldömölkön volt. Most ismét ob lesz – a kétnapos versenyen 65 férfi és 34 női asztaliteniszező indul egyes, illetve páros számban. A városi sportcsarnok a verseny idejére taraflex borítást kap, amit a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) biztosít – tudtuk meg Fehér Lászlótól, a város polgármesterétől, a MOATSZ egyik alelnökétől. Az ob-n 500 ezer forint pénzdíjat osztanak szét, ezt az összeget Celldömölk városa támogatók révén biztosítja.

Itt lesz a magyar asztaliteniszsport színe-java, köztük hat Vas megyei színekben szereplő férfi versenyző is asztalhoz lép; négyen a CVSE-ből – a háromszoros bajnok, tavaly ezüstérmes Fazekas Péter, Nagy Krisztián, Szita Márton és ifj. Németh Péter, valamint a Büki TK-ból Fodor Ronald és Zakar Kristóf. A férfiaknál Pattantyús Ádám, a nőknél Ambrus Krisztina a címvédő. Sajnos a jelen legeredményesebb magyar női versenyzője, Póta Georgina betegség miatt nem tud indulni.

A program

Szombat, 10.00: női, férfi páros az elődöntőig. 12.00: női, férfi egyes selejtező. 16.30: női, férfi egyes főtábla, 1. forduló. Vasárnap, 10.00: női, férfi egyes főtábla folytatás. 15.00: női, férfi páros elődöntő. 15.30: női, férfi egyes elődöntő. 16.15: női, férfi páros döntő. 17.00: női, férfi egyes döntő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!