Sport

2014.03.04. 13:15

Pályán a lányok

Vas megye - Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 13. fordulójának megyei rangadóján a Bük legyőzte a vendég Sárvárt.

Tóth Gábor

Celldömölki VSE-Vulkánfürdő–Győri ETO Audi KC III. 29-43 (11-19)

Ikervár 30 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Antal, Antalné.

CVSE: Balogh – Freiberger 6, Szomorkovits L. 8, Vlasich 2, Szomorkovits A. 5, Füzfa 5, Nagy. Csere: Szabó, Fülöp, Geiger 1, Bagics 2, Sebestyén, Németh. Edző: Rozmán Gergő.

Rosszul kezdett az ikervári albérletbe kényszerült CVSE, átfutott a házigazdán a Győr (9-2). Majd stílust váltott a Cell, feljebb zárkózott (12-8), ettől függetlenül a félidőre eldőlt a mérkőzés. Gyorsan kijött a két csapat közti edzettségi különbség. Az viszont figyelemre méltó, hogy a CVSE nem adta fel, 18 gólt dobott a második játékrészben. Ifi: 11-48.

Körmendi DMTE-Komárom VSE 17-17 (11-10)

Körmend, 200 néző, vezette: Bán-Farkas, Mike.

Körmend: Bertai Anett – Török, Bokor 1, Kiskós 2, Kovács 1, Szoták 9/5, Cser 3. Csere: Bertai Alexandra 1, Szabó, Kalamár, Őri, Benedek, Faragó. Edző: Oláh Sándor.

Az első félidőben „kapusedzést" tartott a komáromi hálóőrnek a körmendi gárda: sorozatban maradtak ki a ziccerei. Így hiába védekezett jól a csapat, nem tudott meglépni. A második játékrészben aztán nehéz helyzetbe került a Körmend. A sok hiányzó miatt amúgy is felforgatott összeállításban játszó vasiaktól Kiskós megkapta harmadik kétpercesét, így nem maradt, aki mozgassa a csapatot. A végén a Rába-partiak örülhettek a döntetlennek. Ifi: 24-15.

Szoták Martina (18) 9 góljával sokat tett a körmendi ikszért. Fotó: Szendi Péter

Dr. Lupo Büki TK–Sárvárfürdő Kinizsi 22-18 (12-8)

Sárvár, 200 néző, vezette: Gyalog, Juhászné.

Bük: HARASZTOVICS – SZALAI N. 4, Udvardi 4, Fazekas J. 5/4, PUP 4, NÉMETH D. 3, Hegyi. Csere: Palkovits (kapus), Pataki, Szenci, Sebestyén 2/2, Ravadits, Bősze, Fazekas, Kondics, Németh N. Edző: Mátés István.

Sárvár: Takács – Kazári 1, Bősze 2, Fehér 2/2, Soós P. 3, Földi 1, Farkas A. 1. Csere: Varga Á. (kapus), Horváth C. 3/1, Szalai M. 1, Varga E. Vajda 4, Nardai, Horváth Sz., Recse, Soós R.. Edző: Pupp Adél.

Nehezen lendültek játékba a felek (8. perc: 2-2), de aztán a hazaiak átvették az irányítást (22. perc: 8-7), főleg a félidő hajráját nyomták meg. Fordulás után állandósult a házigazda három–ötgólos előnye (48. perc: 20-15). A végére nem maradt izgalom, biztosan nyerte meg a rangadót a Bük. Ifi: 21-25.

Mátés István: – Nehezen lendültünk játékba, de végül a stabil védekezésünkre alapozva magabiztos győzelmet arattunk.

Pupp Adél: – Sportszerűen, rangadóhoz méltó hangulatban zajlott a találkozó, köszönhetően a minket nagyszámban elkísérő szurkolóknak is! A védekezésünkkel nem volt különösebb baj, ám támadásban nem koncentráltunk eléggé, könnyelműek voltunk, sokat hibáztunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!