Sport

2014.08.07. 15:40

Marsai Nikoletta és Dénes Dorka is játszott a női válogatottban

Balatonfüred - Bronzérmes lett a magyar női labdarúgó-válogatott a hagyományos Balaton Kupán.

Pum András

Négy csapat – Magyarország, Szlovákia, Románia, Horvátország – részvételével rendezték Balatonfüreden a Balaton Kupát. A Bajnokok Ligája-szereplésre készülő MTK labdarúgóit nélkülöző magyar csapat a döntőbe jutásért Romániával játszott, dél-keleti szomszédaink 2-0-s félidőt követően 2-1-re nyertek, a magyarok gólját a 82. percben Dénes Dorka passzából Vágó Fanni szerezte. A Viktória-játékosok közül Dénes Dorka a 67., Marsai Nikoletta a 74. percben állt be.

A harmadik helyért a szlovákoktól 2-1-es vereséget szenvedő horvátokkal csaptak össze Markó Edina tanítványai. Vágó Fanni két és Zeller Dóra egy góljával már a félidőben 3-0-ra vezetett a magyar csapat, a végeredmény 3-1 lett. A két viktóriás egyaránt az 59. percben lépett pályára. A döntőben 1-1-es végeredményt hozott a román–szlovák találkozó, büntetőkkel Szlovákia győzött.

– Az volt a célunk, hogy két jó csapat ellen két jó meccset játsszunk, ez maximálisan sikerült – mondta Markó Edina. – A játékkal mindkét találkozón elégedett voltam, az eredménnyel csak a horvátok ellen. Két nagy dologban kell javulnunk. Egyrészt ilyen szintű csapatok ellen nem fér bele ennyi egyéni hiba, másrészt elöl nagyobb százalékban kell értékesítenünk helyzeteinket. A romániai túra óta nagyot javult a játékosok teljesítménye, és bár messze vagyunk a csúcsformától, egyéni és csapatteljesítményben is sokat léptünk előre. Bízom benne, hogy ez a fejlődés tovább tart az augusztus 20-i, franciák elleni vb-selejtezőig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!