Sport

2014.10.06. 15:11

Torna-vb - Csillag Tündéék továbbjutottak

Huszadik helyen zárta a kínai torna világbajnokágon a selejtezőt a Szombathelyi Sportiskola versenyzőjét, Csillag Tündét is soraiban tudó magyar női válogatott, ezzel megszerezte a jogot arra, hogy indulhasson a jövő évi olimpiai kvalifikációs vb-n.

Horváth Erika

A magyarok vasárnap léptek a szerekhez, amikor is a Makra Noémi, Böczögő Dorina, Csillag Tünde, Divéky Luca, Romhányi Eszter és Horváth Enikő összeállítású együttes 207,278 ponttal a 11. helyen zárta a napot.

A magyar női válogatott Makra Noémi nélkül. Középen (fehér dresszben)  a szombathelyi Csillag Tünde (Fotó: Zergi Borbála)

Hétfőn további 17 csapat mutatta be gyakorlatait. A végelszámolásnál Draskóczy Imre együttese a 20. helyre került, ami azt jelenti, hogy teljesítette a célkitűzést, ott van a 24 válogatott között, amely a jövő évi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon nemcsak egyéni versenyzőket, hanem csapatot is indíthat. A nanningi csapatverseny fináléjába az Egyesült Államok, Kína, Oroszország, Nagy-Britannia, Olaszország, Japán, Románia és Ausztrália jutott be. A magyar lányok számára véget ért a vb, az egyéni összetett és a szerenkénti döntőkben senki nem érdekelt.

Egy magyar férfi tornász azonban még versenyben van, a szombati lólengés fináléjában Berki Krisztián harmadik világbajnoki címéért száll harcba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!