Sport

2015.03.09. 16:05

Pályán mind a négy NB II-es vasi kézilabda női együttes

Körkép - Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 13. fordulójában megyei derbit nyert Körmenden a Bük, értékes idegenbeli győzelmet aratott a Sárvár, a CVSE viszont rangadót bukott.

Tóth Gábor

Veszprémi Egyetemi SC–Sárvárfürdő Kinizsi 18-25 (10-13).

Veszprém, 60 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Polgár, Pusztai.

Sárvár: Márkus – Nardai, Bősze 2, Vajda 5, Fehér 1, Soós P. 11/8, Soós R. 1. Csere: Jurik,. Varga Á. (kapusok), Földi 1, Kazári 4, Vass, Varga E., Csejtei, Wieder. Edző: Hegyi Gábor.

A Sárvár kapta el jobban a rajtot (5. perc: 1-3), ám a hazaiak végig tapadtak ellenfelükre. Az első húsz percben így fej-fej mellett haladtak, felváltva vezettek a csapatok (23. perc: 10-99, de a félidő hajrája a vasiaké volt, Szünet után aztán a Kinizsi koncentrált játékával gyorsan eldöntötte a mérkőzést, negyed órával a lefújás előtt már hét gólos volt a vendégelőny. Junior: 30-20.

Soós Patrícia harcos, remek játékkal, valamint 11 góllal vette ki a részét a sárváriak győzelméből. Fotó: Szendi Péter

VADY Mosonszolnok–Celldömölki VSE Vulkánfürdő 21-17 (11-7).

Mosonszolnok, 150 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Felhő, Öcsi.

CVSE: SZABÓ – FREIBERGER 2, SZOMORKOVITS 4, VLASICH 2 TÓTH 5, BAGICS 3 SEBESTÉNY. Csere: Pongrácz (kapus). Edző: Rozmán Gergő.

Azonos pontszámmal várták a dobogóért küzdő csapatok a forduló rangadóját. Kevés góllal indult a találkozó, mert a celliek sorra hagyták ki helyzeteiket. Az első félidő vége pedig már a házigazdáé volt. Fordulás után remekül kezdett a CVSE, gyorsan egalizált (12-12.) A játékrész közepéig bírta az iramot a vasi gárda – a hazaiak indulásból, büntetőből voltak eredményesek. A hajrában a Mosonszolnok ellépett 20-15-re, ezzel el is dőlt a meccs. Küzdelemből, védekezésből jelesre vizsgázott a végig csere nélkül harcoló CVSE. Junior: 38-17.

Körmendi DMTE–Dr. Lupo Büki TK 13-23 (5-11).

Körmend, 50 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Gácsig, Sáközi.

Körmend: Bertai – Török 1, Horváth T. 1, Bokor 42, Szabó A. 3, Kiskós 1, Cser 1. Csere: Károly (kapus), Kovács D., Adorján K. 1, Faragó 1, Benedek, Kalamár. Edző: Oláh Sándor.

Bük: HARASZTOVICS – BINER 6, UDVARDI 6/3, PATAKI 1, PUP 4, NÉMETH D. 6, CSÓKA. Csere: PALKOVITS (kapus), SZENCZI, Szabó D., Németh B. Edző: Mátés István.

Hazai góllal indult a mérkőzés, de a következő körmendi találat csak a 10. percben esett. A Bük érvényesítette fölényét, rutinos hatosfalát nem tudta feltörni a házigazda. A második 30 percben sem sokat változott a játék képe, a vendégek simán növelték az előnyüket, biztosan nyertek. A mérkőzés utolsó szakaszában történt egy súlyos szabálytalanság, amiért ezúton is elnézést kér a körmendi klub. Junior: 28-18.

Oláh Sándor: – Mindenki tette a dolgát, egyelőre itt tartunk. Gratulálok a Büknek!

Mátés István: – Elsősorban remek védekezésünknek köszönhetően a vártnál magabiztosabb győzelmet arattunk a sportszerűség határait többször is átlépő hazaiakkal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!