Sport

2015.04.13. 16:03

Szabadfogású birkózás: négy HVSE-arany a rangsorversenyen

Négy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szerzett a Haladás VSE a felnőtt szabadfogású birkózó rangsorversenyen. Ezzel a csapatversenyben a legjobbnak bizonyult.

Unger Tamás

A Vasas Fáy utcai termében rendezték meg az év második szabadfogású rangsorversenyét (válogatóját). A Haladás VSE Veréb István vezette különítményéből hiányzott a 74 kg-ban olimpiai és világbajnoki bronz-, valamint Eb-ezüstérmes Hatos Gábor. A zöld-fehérek így is taroltak – a nyolc súlycsoportból négyben aranyat nyertek, hatan szerepeltek döntőben.

A legkisebb súlycsoportban, az 57 kilóban Sárközi Richárd nagyon jól birkózva három győzelemmel szerezte meg az aranyat. Egy tus- és egy 8-0-s győzelem után az UTE-s Vilhelmet 8-3-ra verte a fináléban.

A 74 kg-ban a három Haladás-birkózó közül Ligeti Richárd szerepelt a legjobban. Első meccsén klubtársával, Molnár Bálinttal vívott szoros csatát – és 8-7-re nyert. Három győzelemmel gyűjtötte be az aranyat – a döntőben az orosházi Szépet 6-2-re győzte le. Molnár bronzérmes lett, Kovács Richárd pedig ötödik.

A 86 kg-ban a vb- és Eb-bronzérmes ifj. Veréb István ellen pontot sem értek el ellenfelei. A szintén haladásos – ötödikként végző – Török Nándort tussal verte, az FTC-s Molnárt technikai tussal, de a döntőben a csepeli Gyuritsot is két vállra fektette.

Ifj. Veréb Istvánt nem tudták megdolgoztatni riválisai, pontot sem értek el ellene (Fotó: Unger Tamás)

A 97 kilogrammban a 18 esztendős Wittmann Kristóf egy pontozásos és egy tusgyőzelem után a fináléban Szmik Attilával találkozott. Az eredményhirdetésnél a dobogó második fokára állhatott fel, a rutinos, felnőtt válogatott birkózó még túl nagy falat volt neki, tussal kapott ki tőle.

A 125 kg-ban két-két győzelemmel érkezett a döntőbe az Eb-ezüstérmes Ligeti Dániel és az egyetemi vb-n bronzérmes Csercsics Richárd. Csatájuk az utolsó öt másodpercben dőlt el 2-1-re Ligeti javára. Ugyanebben a súlycsoportban Mihály Soma ötödik lett.

A csapatversenyt a Haladás VSE nyerte 48 ponttal a 40 pontos Csepel és a 18 pontos Vasas előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!