Sport

2015.07.22. 14:18

Ausztriában jártak a Pingvinek

Szombathely – Véget ért az ausztriai görhokibajnokság, ahol a szombathelyi Pingvinek két korosztályos és egy felnőtt csapattal szerepeltek.

Tóth Gábor

Az U13-as és az U16-os bajnokságban is a Zalaegerszegi Titánok játékosaival kiegészülve szerepeltek a szombathelyi csapatok. Mindkét korosztályban négy gárda alkotta a mezőnyt, mindenki háromszor játszott mindenkivel, az összes mérkőzést Ausztriában rendezték. Az U16-os együttes veretlenül nyerte meg a pontvadászatot, Rétfalvi Kristóf pedig harmadik lett a góllövőlistán. Az U13-asok sem teljesítettek rosszul, de a Pingvinek fiatalabb csapatának be kellett érnie az ezüstéremmel. Zelevics Gergő személyében a szombathelyiek adták a bajnokság gólkirályát, de Őri Arvid is odaért a lista harmadik helyére.

ISHA-bajnokcsapat

Az U16-os bajnokcsapat: Horváth Bendegúz, Szántó Olivér, Geosits Levente, Rétfalvi Kristóf, Parragi Dániel, Barancsi Zoltán, Tóth László, Vankó Tamás Dániel, Karvalics Tamás, Horváth Zsombor játékosok, Csergő István, Csata Csaba edzők.

Az ezüstérmes U13-as csapat: Zelevics Gergő, Neubauer Tibor, Nagy Márton Róbert, Nagy Benedek Márk, Mátyás András, Kemény Kristóf, Őri Arvid, Osbáth Benjamin Kristóf, Wágner Csongor, Wappel Milán, Harkány Tamás, Hargitai Barnabás játékosok, Sipos László, Sipos Pál, Somorácz György edzők.

A Szombathelyi Pingvinek felnőtt csapata ötödikként zárta a hét együttest felvonultató bajnokságot. Második lett viszont egy másik szombathelyi együttes, a Ferrum Légió.

– Fiataljaink a negyedik szezont töltötték az osztrák ligában, ismét jól szerepeltek, elégedettek vagyunk – összegzett a Szombathelyi Pingvinek vezetője, Göncz Szabolcs. – A srácok jó meccseket vívhatnak, fokozatosan fejlődnek, erősödnek. A színvonal jó, de lehetne több csapat is – csak hát manapság Ausztriában sem olyan könnyű működtetni, versenyeztetni utánpótláscsapatokat, Magyarországról pedig ne is beszéljünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!