Sport

2015.08.14. 17:21

Iron Cross csapatban - A Joskar-Ola Napok keretében rendezik meg a látványos versenyt

Szombathely – Vasárnap 10 órától a Joskar-Ola Napok keretében rendezik meg az idei Inter Cross Tour második versenyét.

Horváth Erika

Vas megyében tavaly mutatkozott be az Inter Cross Tour, az erő-állóképességi feladatokból álló körverseny. Akkor négy állomásból állt a sorozat, Körmenden, Szombathelyen, Bükfürdőn és Sárváron is rendeztek a résztvevőket igencsak megizzasztó, a nézők számára viszont látványos viadalt. Idén két versenyt hirdettek meg, az elsőt, júniusban Körmenden nagy sikerrel bonyolították le csaknem 200 indulóval. Vasárnap a második verseny következik, Szombathelyen, a Joskar-Ola Napok keretében Jola Iron Cross Tour néven. A helyszín a Pázmány Péter körúti autóbusz-forduló, ahol 6 méter magas állványt is felállítanak, mert kötélmászás is szerepel a programban. Az eddigi rendezvényeken is volt már csapatverseny, de inkább kiegészítő jelleggel. A vasárnapi derbin viszont csak hatfős csapatok szerepelnek – amelyekben legalább két-két női versenyzőnek kell indulnia. A verseny főszervezője Kiss Csaba és Csercsics Richárd, akik maguk is csapattagok. Ezért a többi csapattal egyetértésben választották ki a feladatokat.

Sikeres volt az Iron Cross Tour 2015 első, körmendi versenye. Fotó: Szendi Péter

– A csapatverseny több embert mozgat meg és izgalmasabb is. A látvány sem mindennapi, amikor egyszerre 50 ember végzi ugyanazokat a gyakorlatokat – mondta Csercsics Richárd. – Péntekig 13 együttes adta le a nevezését; idén nemcsak helyiek, hanem szerte a Dunántúlról és Budapestről is jönnek. A verseny vasárnap 10 órakor kezdődik és várhatóan 16 óráig tart. Remélem, hogy jó időben, és a viharok elkerülnek bennünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!