Sport

2015.09.22. 16:48

Ezüsttel debütált a masters vb-n - Kajáry Tibor 35 évesen is aktívan segíti a Haladás VSE súlyemelőszakosztályát

Rovaniemi - Ezüstérmet hozott a finnországi masters súlyemelő világbajnokságról Kajáry Tibor, a Haladás VSE versenyzője.

Horváth Erika

Kajáry Tibor 19 esztendővel ezelőtt, 1996-ban barátkozott meg a vasak világával, és a derékproblémái miatt kihagyott öt évtől eltekintve rendületlenül emel – máig segíti a Haladás VSE-t a felnőtt egyéni és csapat országos bajnokságokon. Ám idén, 35 éves lévén bekapcsolódhatott a masters korosztályú versenyekbe is. Előbb ob-n indult – itt szerezte meg pályafutása 11. magyar bajnoki címét, majd benevezett a szeniorok finnországi Rovaniemiben rendezett világbajnokságára is. Az M35-ös kategória 77 kilós súlycsoportjában egy norvég versenyző mögött, német, finn és francia súlyemelő előtt – öt jó gyakorlattal – ezüstérmet szerzett 261 (117, 144) kilogrammos teljesítménnyel.

Kajáry Tibor első masters világversenyének termésével, az ezüstéremmel. Fotó: Haladás VSE

– Bravúrnak tekintem az ezüstöt – szögezte le Kajáry Tibor. – Ugyanis négy hete orrcsonttörést szenvedtem egy edzésen, amikor fáradtan egy gyakorlat közben elájultam és ráestem a rúdra. Másfél hetet ki kellett hagynom, szerencsére elkerültem a műtétet és indulhattam a vb-n. Büszke vagyok arra, hogy a finn és a német versenyzőt is is sikerült legyőznöm. A vb-n összesen nyolc magyar indult, de mire én sorra kerültem, a többiek már hazautaztak. Így magamat versenyeztettem. Jól taktikáztam, többször emeltettem a súlyt, és ezzel sikerült is megzavarnom a riválisokat. Élveztem a versenyt, jó formában vagyok – a vb előtti két hétben szabadságot is vettem ki, hogy rendesen készülhessek és étkezhessek. Ezzel az eredménnyel az öt hét múlva esedékes felnőtt ob-n talán nyerhetek. Mindent összevetve jól debütáltam, és szeretnék a jövőben minél több versenylehetőséget kihasználni. De ez nem egyszerű, munka mellett, támogatás nélkül nagyon nehéz eljutni a világversenyekre. Érzem, hogy még többet tudnék teljesíteni, ha sikerülne erősödnöm – hiszen 74 kilóval mérlegeltem. Sokat segíthetne a megfelelőbb étkezés és némi táplálék-kiegészítő. Három műszakban dolgozom, napi egy-másfél órát tudok edzeni. Hétvégenként túlóráztam, hogy összegyűjthessem a finnországi vb költségeit. Jövőre Azerbajdzsánban lesz a masters Európa-bajnokság, azt az anyagiak hiánya miatt valószínűleg ki kell hagynom. A németországi világbajnokság – gépkocsival – viszont talán megcélozható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!