Sport

2015.11.06. 16:28

Rajt a sakk NB I-ben - egy helyszínen, dupla fordulóval kezdenek a csapatok

Szombathely – A hétvégén megkezdődik az NB I-es sakk csapatbajnokság is –új lebonyolítással. A Budapesten rendezendő első két fordulóban a Haladás VSE-Infraplan a HÜSI és a Makó gárdájával találkozik.

Horváth Erika

Az előző szezonban a negyedik bajnoki bronzérmét begyűjtő Haladás VSE számára az új idényre a csapatvezető Pergel László óvatosan a középmezőnyhöz tartozást jelölte meg célként.

– Viszonylag erős a játékoskeretünk; egyetlen távozónk volt – a nemzetközi mester Nagy Gábor az NB I-es újonc Kőbányához igazolt – és egyetlen érkezőnk: nem mindegyik mérkőzésen, de számíthatunk a 2557 Élő-pontos horvát nagymesterre, Alojzie Jankovicra – mondta a szakvezető. – Sajnos a magyar bajnoki meccsek többször ütköznek külföldi bajnokikkal, azokon a találkozókon kénytelenek leszünk tartalékosan asztalhoz ülni. Nagyon elégedett lennék, ha az első két fordulóban 14 pontot sikerülne gyűjtenünk.

Nagy Gábor ebben a szezonban már az újonc Kőbányát erősíti

A 2015/2016-os NB I-es bajnokságban tíz csapat szerepel, mindegyik egyszer találkozik a többiekkel, tehát összesen kilenc fordulót rendeznek. A szövetség újított, több külföldi bajnoksághoz hasonlóan egy helyszínre invitálja a csapatokat – egyelőre az 1–2. és az utolsó két 8–9. fordulót bonyolítják le ilyen módon. A szombathelyiek szempontjából ez azt jelenti, hogy a sorsolás szerinti négy hazai mérkőzésből (öt az idegenbeli) csupán kettőt játszanak valóban hazai környezetben, a Tó vendéglőben – december 6-án a Dunaharaszti és március 20-án a Budapesti Titánok ellenit. De a sakkozás szerelmeseire és a szurkolókra is gondoltak a Magyar Sakkszövetség vezetői, ugyanis a közös fordulók valamennyi mérkőzését élőben lehet követni a szövetség honlapján. A hétvégén szombaton 15, vasárnap 10 órakor indulnak a sakkórák a budapesti Aquincum Hotelben, a HVSE a fővárosi HÜSI SC-vel kezd győzelmi eséllyel, másnap pedig a Makóval játszik – itt szoros eredményre számít Pergel László.

 

 

Fotó: Timár Gergely

 

Nagy Gábor ebben a szezonban már az újonc Kőbányát erősíti

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!