Sport

2016.01.21. 14:05

Főként az Eb miatt váltott klubot a válogatott szélső Stieber Zoltán

Nürnberg - Kellemetlen időszak ért véget kedden, amikor Stieber Zoltán a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hamburgból a másodosztályú Nürnbergbe igazolt.

Tóth Gábor

Érdekes és némiképpen érthetetlen történet a Sárvárról indult Stieber Zoltáné. A 27 éves, kilencszeres válogatott szélső a tavalyi szezonban még kulcsembere volt a Hamburgnak, sokat tett azért, hogy a HSV megőrizze élvonalbeli tagságát. Ősszel viszont a partvonalon kívülre került. Már a tavalyi esztendő végén nyílt titok volt, hogy Stieber a több játéklehetőség reményében csapatot váltana - ugyanis szeretne ott lenni a magyar válogatottal a nyári franciaországi Európa-bajnokságon. A futballista kapósnak bizonyult, több klub is érdeklődött iránta, a HSV azonban ennek ellenére is nehezen engedte el - többek között a törökországi edzőtáborba is el kellett utaznia. Végül hosszas tárgyalássorozat végére került pont akkor, amikor Stieber aláírta fél évre szóló kölcsönszerződését a Bundesliga II-ben harmadik helyen álló Nürnberg együttesével. A felszabadult futballista már új csapatával edzőtáborozik - szintén - Törökországban.

- Nem rágódom a múlton, erőre tekintek. Hamburgban, leszámítva az utolsó időszakot, jól éreztem magam, csak a szépre emlékezem. Nem égetem fel magam mögött a hidat, hiszen az is elképzelhető, hogy nemsokára ismét a HSV játékosa leszek - fogalmazott higgadtan Stieber Zoltán. - Amikor kiderült, hogy mindenképpen csapatot váltok, több klub is konkrét ajánlattal állt elő. Jó érzéssel töltött el, hogy volt lehetőségem válogatni. A Bundesliga I-ből is kerestek. A célom azonban elsősorban az volt, hogy a tavasszal minél többet legyek a pályán. És hát az sem árt, ha egy csapatnak vannak komoly céljai - márpedig a Nürnberg fel akar jutni az első osztályba. Az is a Nürnberg mellett szólt, hogy a szakmai stáb nagyon akart engem, így biztosan meg fogom kapni a lehetőséget a bizonyításra. Ráadásul új klubom patinás egyesület. Egyelőre csak fél évben gondolkodom.

Fél évem lesz arra, hogy bizonyítsam a tudásomat. Újra fel kell építenem magam, újra játékba kell lendülnöm. Úgy érzem, jó döntést hoztam, a Nürnberg és én kölcsönösen segíthetünk egymáson. Egyébként a szerződésem aláírása előtt beszéltem Bernd Storck szövetségi kapitánnyal, aki egyetértett a klubváltással - és reményét fejezte ki, hogy tavasszal sokat játszom majd. Én pedig nagyon szeretnék ott lenni az Eb-n, ezért mindent el fogok követni, hogy a kapitány számításba vegyen. A Nürnbergnél kedvesen fogadtak, az új társakkal gyorsan megtaláltam a közös hangot. Persze jól tudom, hogy csak akkor leszek teljes értékű tagja a közösségnek, ha a pályán bizonyítok. Ez így van rendjén, nem először váltok klubot, tudom, hogyan működnek a dolgok. Ismerem a másodosztály mezőnyét, szerintem a Nürnberg ütőképes gárda, van esélye az osztályváltásra. A nyomást is tudom kezelni, hiszen korábbi csapataim közül a Fürth és a HSV színeiben is játszottam osztályozót. A legfontosabb az, hogy most végre nyugalom van körülöttem, csak a futballra kell koncentrálnom, nagyon várom már a tavaszi idényt - zárta Stieber Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!