Sport

2016.02.23. 14:48

Egy siker, egy vereség - foghíjas volt Somogyban a SZoESE-Sprint

Somogyjád - Egy győzelemmel és egy vereséggel zárta a tízből hatodik NB II-es tornáját a SZoESE-Sprint SC férfi röplabdacsapata.

Horváth Erika

Hatodik háromcsapatos NB II-es tornáján csupán nyolc játékossal tudott részt venni a SZoESE-Sprint csapata. Még hét közben munkahelyi elfoglaltsága miatt elbúcsúzott a csapattól Tarlacz Gergely. Az országos ifjúsági bajnokság sümegi fordulója miatt pedig a fiatalok hiányoztak.

Somogyjádi RSZS-SZoESE-Sprint SC 3:1 (-20, 21, 20, 22)
Somogyjád, NB II-es férfi röplabda-mérkőzés. SZoESE-Sprint: Marsai, Széll, Lukács, Gőczi, Szabó G., Újvári. Csere: Gerencsér (liberó), Selmi. Játékos-edző: Gőczi Roland.

Az első játszmában eleinte felváltva estek a pontok, a szombathelyieknek 18-nál sikerült két ponttal meglépni. Innen már az ő akaratuk érvényesült (20-25). Második szettben ugyanaz történt, mint az elsőben, csak fordított előjellel (25-21). A harmadikat a házigazdák kezdték jobban, 19-13-ra húztak el. A közben magukra találó vasiak 21-20-ra felzárkóztak, de fordítani már nem tudtak (25-20). A szoros negyedik szett is a somogyiaké lett (25-22).

A feladó Marsai Richárd csak az egyik meccsen tudta vállalni a játékot (Fotó: Unger Tamás)

SZoESE-Sprint SC-SZESE Győr 3:2 (-21, 19, 21, -21, 13).
SZoESE-Sprint: Gőczi, Újvári, Széll, Selmi, Szabó G., Lukács. Csere: Gerencsér (liberó).

A már az első mérkőzésen is rosszullétre panaszkodó Marsai Richárd nem tudta vállalni a második találkozót, így Széll Dániel vette át a feladó szerekört. Az első szettben még a győriek jöttek ki jobban a végjátékból, de a másodikat és a harmadikat a szombathelyiek irányították és nyerték 25-19-re, illetve 25-21-re. A negyedik játékrészben a győriek kezdtek jobban, és a három-négypontos előnyüket végig megőrizték (21-25). A rövidített játékban a vasiak bizonyultak nyugodtabbnak, és minimális különbséggel övék lett a győzelem is (15-13).Legközelebb március 13-án, vasárnap játszanak a szombathelyiek - az egyetemi csarnokban a székesfehérvári Felsőváros és a Somogyjád lesz a vendégük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!