Sport

2016.02.23. 15:01

Nyertek az NB II-es női röplabdacsapatok

Szombathely - A HVSE/SZoESE nagyon könnyen verte a sereghajtó Veszprémet, a SZoESE nagy csatában nyert a Közgáz elleni rangadón a női röplabda NB II. 13. fordulójában.

Horváth Erika

Haladás VSE/Vasi Sport Akadémia-Veszprémi Egyetemi SC 3:0 (12, 9, 12)
Szombathely, 70 néző, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Barabás Béla, Barabás Barnabás.
HVSE/SZoESE: Horváth D., Bokor, Fazekas, Simon J., Kiss B. Csere: Zoltán (liberó), Farkas (liberó), Demény Laura, Dabronaki, Varga N., Varga R. Edző: Mucsi Péter.

A nyugati csoportot vezető HVSE/VSA a sereghajtót fogadta. De azok a nézők számára is pillanatok alatt kiderült, hogy nagy tudásbeli különbség van a két csapat között, akik nem voltak tisztában a tabellán elfoglalt helyükkel. Pedig a szombathelyiek két játékosukat, Tóth Zsuzsannát és Végh Júliát is nélkülözték betegség miatt. Már nyitásokból is tetszés szerint érte pontjait Mucsi Péter együttese, de a támadási lehetőségeket is jó százalékkal,  ponttal zárta. A második szett közepétől a cserék is lehetőséget kaptak, de ez sem akasztotta meg a menetelést - 49 perc alatt gyűjtötte be 11. győzelmét a hazai gárda.

Amikortól már feljavultak a sáncok is - szemben Halmosi Noémi (3) és Erdősi Gréta (10) -, beindult a SZoESE szekere (Fotó: Unger Tamás)

Szombathelyi Egyetemi SE-Közgáz SC és DSK 3:2 (-20, -23, 22, 11, 10)
Szombathely, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Soltész, Sík.
SZoESE: Halmosi, Simon F., Gulkai, Horváth M., Erdősi, Kiss L. Csere: Nagy T. (liberó), Nagy J., Csóka, Németh E. Edző: Bodzer Attila.

Rangadó várt a SZoESE-re, a negyedik helyen álló szombathelyi csapat az ötödik Közgázt fogadta. A mérkőzés eleje még a vendégek szája íze szerint alakult, mire feleszméltek a hazaiak, már meg is nyerte az első két játszmát a Közgáz (20-23, 23-25). Ezután viszont sikerült rendezni a sorokat és javítani a sáncokon, a támadásokon, a nyitásokon. A cserejátékosok is jól szálltak be az izgalmas, élvezetes meccsbe; a remek csapatjáték pedig meghozta a gyümölcsét, sikerült egyenlíteni (25-22, 25-11). A szurkolók buzdítása mellett pedig a győzelmet is megszerezni (15-10). A SZoESE hetedik győzelméért - amellyel megerősítette  a negyedik helyét a tabellán - az egész szombathelyi csapat sokat tett.

Címkék#röplabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!