Sport

2016.03.09. 17:33

A Sáfár-hegyre futottak

Magyarlak - Több mint ötven résztvevője volt az első alkalommal megrendezett Sáfár-hegyi terepfutóversenynek és teljesítménytúrának.

Horváth Erika

A Veszprémi Tájékozódási SE szervezte meg Magyarlak térségében a terepfutóversenyt, amelyre félszáznál többen érkeztek a Nyugat-Dunántólról. A résztvevők Magyarlak központjából indulva felfutottak a magyarlaki Szőlő-hegyre, érintették a Szentkutat, majd a Sáfár-hegyen lévő Mária-kápolnához értek. Innen déli irányba fordultak és a Hársas-tó melletti Vörös-hegy oldalában kanyarodtak vissza Magyarlakra. A változatos terepviszonyok alaposan igénybe vették a futókat és a túrázókat. Néhány futó el is tévedt, ők közel 2 kilométerrel is többet teljesítettek a 12,5 km-es távnál. A Vas megyeiek hét dobogós helyet gyűjtöttek be. A verseny legfiatalabb résztvevője a 14 éves Priol Máté, a legidősebb a 60 éves Borbély Sándor volt.

Karsai Márton, a felnőtt férfi kategória győztese. Fotó: Borbély Attila

Jobb vasi eredmények (12,5 km). Férfi, ifjúsági: 1. ifj. Borbély Sándor (VOSSEN Szentgotthárd) 62:30, 2. Polly Dániel (Szentgotthárd) 66:36, 3. Priol Máté (Haladás) 90:00. Felnőtt: 1. Karsai Márton (Szentgotthárd) 52:08. Szenior: 2. Takács Tibor (Szentgotthárd) 77:55. Női: 2. Tóth Éva (Kőszeg) 88:59, 3. Szita Gabriella (Szombathely) 89:01.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!