Sport

2016.03.10. 19:09

Diákolimpia futószalagon - sikeres szellemi vasi csapatok

Budapest - A hatból öt Vas megyei iskola csapata is továbbjutott a dr. Mező Ferenc szellemi diákolimpia elődöntőjéből a hétvégi tatai országos döntőbe.

Horváth Erika

Budapest volt a házigazdája a III-IV. és V-VI. korcsoportosok országos elődöntőjének is. Az általános és a középiskolásoknál is két-két csoportban 12-12 csapat mérhette össze tudását - az öt internetes, írásban megoldott feladatsor összesítésében az 1-24. helyen végzettek.

Vas megyéből három III-IV. korcsoportos csapat mutathatta meg tudását élőben is az elődöntő A csoportjában. Ha az 1-2., biztos továbbjutó helyre nem is értek, két együttes bekerült a további négy legtöbb pontszámot gyűjtők közé. Csoportjában negyedik lett, a maximális 200 pontból 165-öt szerezve összességében hatodikként jutott a nyolccsapatos országos döntőbe a Répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény gárdája, 154 ponttal pedig hetedikként a csoportban ötödik Pankaszi Általános Iskola. A 96 pontos, hatodik Paragvári számára véget ért a verseny.

A címvédő, nemrégiben angol nyelven szellemi diákolimpiai bajnokságot is nyert körmendi Kölcsey gimnázium csapata maximális pontszámmal jutott az országos döntőbe. Fotó: dr. Holler Péter

Az V-VI. korcsoport B csoportjának első három helyén végzett a három vasi csapat. A címvédő Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium a maximális 194 pontot elérve lett első, a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium 127-tel végzett a második, a SZOSZSZC Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskolája és Kollégiuma pedig 119-cel a harmadik helyen. Mindhárom csapat ott lehet a döntőben - az elődöntőben szerzett pontok alapján a Kölcsey elsőként, az NLG hetedikként, a Kereskedelmi nyolcadikként kvalifikálta magát.

Az országos döntőknek a hétvégén a tatai edzőtábor ad otthont - szombaton a III-IV., vasárnap az V-VI. korcsoportosok vetélkednek. Vas megyét képviselheti a legtöbb csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!