Sport

2016.03.01. 15:07

Körmendi diadal: Pályán az NB II-es női kézilabda csapatok

Körkép - Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 11. fordulójában megyei rangadót nyert Sárváron a Körmend, hazai pályán győzött a Bük, idegenben a Szombathely és a CVSE.

Tóth Gábor

Dr. Lupo-Büki TK-SZESE Győr 21-18 (13-8).

- Bük, 200 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, v.: Antal, Antalné.

Bük: HARASZTOVICS - SZABÓ N. 2, CSÓKA 6/3, Németh D. 2, Szenczi, Csabai, Fazekas. Csere: Palkovits (kapus), Pukler, SZABÓ D. 3, MARKÓ 7/5, Szabó R. 1, Németh B. Edző: Mátés István.

A forduló rangadóján a harmadik fogadta a negyediket. A megfiatalított, motivált hazai csapat meglepte ellenfelét, és meglépett (12. perc: 8-2). A Győr rendezte a sorait, és megkezdte a felzárkózást. Fordulás után is egyre közelített (46. perc:16-15). Jól jött a hazai kérés, zsinórban három gólt dobott az eksztázisban játszó házigazda, és eldöntötte a mérkőzést. Junior: 23-31.

Veszprémi ESC-Kozma Szerszám-Szombathelyi KKA 19-40 (7-19).

- Veszprém, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Farkasné, Szalayné.

Szombathely: Tömő - Mayer 2, Pukler 4/1, Császár 4, Gaylhoffer 7, Szecsődi 2, Szendrei 5/1. Csere: Jurik (kapus), Debreczeni 5, Győrffy 4, Jámbor 1, Csire 4, Csépke 2, Cser, Gerencsér. Edző: Bölöni Roland.

Jól kezdett a szombathelyi csapat, stabil védekezésből könnyű gólokat szerezve gyorsan nagy előnyre tett szert. Sikerült sok hibázásra kényszeríteni a házigazdát, és tulajdonképpen az első félidőben eldőlt a meccs. Junior: 30-34.

Sárvárfürdő Kinizsi-Körmendi DMTE 18-24 (14-11).

- Sárvár, 150 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Réger, Vandróczki.

Sárvár: Márkus - Hegyi 2, Doncsecz 2/2, Farkas 3, Pup 4, Bolfán 4, Kiss N. 2. Csere: Takács A., Varga Á. (kapusok), Soós R., Pataki, Vajda 1, Pintér, Nardai. Edző: Hegyi Gábor.

Körmend: Bertai - Török 5, Adorján 5, Németh A. 2, KISKÓS 5/1, Szabó A. 2, MATETICS 4. Csere: Balogh (kapus) BOKOR, SzalaiHorváth, Cser, Benedek 1, Faragó, Kalamár. Edző: Oláh Sándor.

Az első tíz perc szoros küzdelmet hozott. A Sárvár nyitott védekezésével meglepte ellenfelét, így ebben a szakaszban a hazaiak vezettek. Sőt, a félidő hajrájában a Sárvár növelte az előnyét (26. perc: 12-8). Szünet után viszont a Sárvár az öltözőben ragadt. A vendégek tíz perc alatt egy 7-1-es szériát produkálva átvették a vezetést, és innen már a házigazda számára nem volt visszaút. Az elszántan, taktikusan játszó Körmend végül magabiztosan győzött. Junior: 36-26.

Hegyi Gábor: - Gratulálok a Körmendnek! Amit felépítettünk az első félidőben, azt sikerült lerombolnunk röpke pár perc alatt a második félidő elején. Egy félidő alatt négy gólt lőni mindent elárul!

Oláh Sándor: - Gratulálok a csapatnak! Az első félidő hektikus játéka után, a folytatásban remekül teljesítettek a lányok.

Tapolcai VSE-Celldömölki VSE-Vulkánfürdő 10-35 (5-20).

- Tapolca, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, v. Marton Zs., Szabó E.

CVSE: Szabó - Tóth 1, Szomorkovits L 8, Vlasich, Szomorkovits A. 4 Németh 3, Sebestyén 7. Csere: Pongrácz, Balogh, Geiger 2, Füzfa 2, Freiberger 7, Bagics 1. Edző: Rozmán Gergő.

Remek védekezéssel kezdtek a celliek, de a rossz, elkapkodott indítások miatt döcögősen kezdtek bele a gólgyártásba (8. perc: 0-4). Aztán feljavult a támadójátékuk is, így már az első félidőben eldöntötték a mérkőzés sorsát (17. perc: 1-12). Junior: 21-19.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!