Sport

2016.04.27. 18:13

Nem tudott élni a lehetőséggel a Körmend Fehérváron

A tartalékos Alba Fehérvár taktikusabban, jobban kosárlabdázott és több kulcsembere hiányában is megérdemelten győzött a középszakasz utolsó fordulójában.

Németh Zsolt

Ezzel a hazaiak a második helyről kezdhetik a rájátszást, míg az Egis Körmend a ZTE szolnoki verségét követően a negyedikről, épp a zalai rivális ellen.

TLI-Alba Fehérvár – Egis Körmend 88–78 (21–12, 22–17, 23–24, 22–25)

Székesfehérvár, 1600 néző V: Pálla, Kapitány , Frányó

ALBA: Simon 8, MARKOVICS 29/15, Myles 8/3, LÓRÁNT 19/6, WRIGHT 11

Csere: Csorvási 4, Filipovics 3/3, Tóth P. 6/6

Vezetőedző: Braniszlav Dzunics

KÖRMEND: PETTY 18/15, CHANNELS 20/12, McKinney-Jones 11, Dickerson 15/9, Duinker 13/3

Csere: Ferencz 1, Tóth N. -,Németh Á. -

Vezetőedző: Teo Csizmics

Az eredmény alakulása. 4. p.: 10-2. 8. p.: 17-9. 12. p.: 27-12. 19. p.: 36-29. 25. p.: 51-43. 27. p.: 61-48. 31. p.: 71-53. 38. p.: 82-67.

Kipontozódott: Channels 40. p.

A házigazdáknál hiányzott a legutóbb Pakson kiállított Ryan Perason és Tristan Spurlock valamint sérülés miatt Kenny Chery és Supola Zoltán is, de az Egis Körmendnél is akadtak gondok, hiszen több játékos sérülten készült a találkozóra. És mint kiderült, nem is elég élesen, mert a kezdés után két perc alatt nyolccal lépett el az Alba, jött is a vendég időkérés. Channels triplát dobott de Duinker sportszerűtlen hibát vétett, tartotta nyolc pontos előnyét a házigazda, és a negyed végéig eggyel még meg is toldotta. A feketeleves még ez után jött körmendi szempontból, hiszen továbbra sem tudtak igazi helyzetet kialakítani a piros-feketék, a hazaiak Wright és főleg Lóránt kosaraival 15 pontra léptek el. Két triplával és Duinker ketteseivel zárkózott tíz alá a Körmend, de volt válasz fehérvári részről. Dickerson hármasa után már időt kért Dzunics Braniszlav, 33-25-nél. Markovics dobta be második tripláját, aztán McKinney-Jones varázsolt vissza egy támadó lepattanót. Úgy tűnt, tízen belül zárhatnak a nagyszünetre a vendégek, de a félidő végén 14 pontra növelte előnyét az Alba. Petty és Markovics triplapárbaja után tízen belül volt az Egis Körmend, de Channels két gyors faultja után, amivel már négynél tartott, az Alba megint ellépett. Dickerson is triplát dobott, de Myles válaszolt, 61-48-nál vendég időkérés szakította meg a játékot. Markovics tarthatatlannak tűnt, Németh Ákost küldte rá Teo Csizmics. Ezt követően viszont a fiatal Filipovics dobott hármast. Az utolsó negyed előtt még mindig 13 pont volta a hazai előny. Aztán lett az 18 is, de Petty és McKinney-Jones büntetőivel zárkózott az Egis Körmend. Duinker hármasával egészen tízig, jött a hazai időkérés. Petty ötödik hármasa után már csak hét volt közte és még több mint négy perc hátra, de az irányító 76-67-nél eladta a labdát és Tóth Péter is belőtte magát az Albából. Markovics továbbra is ihletett állapotban kosarazott. Lóránt triplája volt a kegyelemdöfés a 38. percben, hiszen ekkor már 15 volt közte, innen már nem volt visszaút, csak szépíteni tudtak a piros-feketék, de legalább a pályaelőny megmaradt.

Mestermérleg:

Braniszlav Dzunics: – Minden elismerésem a játékosaimé. ilyen meccs után az edző tiszta szívvel tudja mondani, hogy büszke a csapatára! Nagy akarat volt a fiúkban, taktikusan játszottak, nagyon örülünk a sikernek.

Teo Csizmics: – Gratulálok az Albának és edzőjének! Egyszerű a kép a részünkről, rosszul játszottunk mind védekezésben, mind támadásban. A nagyszünet után kicsit jobban teljesítettünk, de 15 pontos hátrányban már nagyon nehéz, nem tudtunk felzárkózni. Tudjuk, hogy sok hiányzója volt az Albának, de nálunk is volt gond bőven, számos sérülés nehezítette a dolgunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!