Sport

2016.10.24. 15:59

Fogathajtók bajnoksága - Varga Szilárd nyolcadik helyezéssel tért haza

Mindszent - A C kategóriás kettesfogat-hajtó magyar bajnokságon Varga Szilárd nyolcadik helyen végzett.

Munkatársunktól

A Csongrád megyei településen megrendezett országos döntőben 15 megye 50 hajtója állt rajthoz. A vasi csapatot a megyei ezüst- és bronzérmes, Geröly Tibor (Főnix LE) és Varga Szilárd (Skublics Imre LK), valamint a hatodik helyezett Nagy Róbert (Lukácsházi SE) alkotta. A bajnokság - melyet az akadályhajtás egyszeri összevetéssel versenyszámban bonyolítottak le - nem indult jól a vasiaknak, az 1. fordulóban Geröly Tibort pályatévesztés miatt kizárták. Varga Szilárd viszont hibátlan teljesítménnyel jött le a pályáról, míg Nagy Róbert egy verőhibával zárt. Varga a 2. fordulóban is remekül hajtott, és mindösszesen két másodpercen múlt, hogy nem jutott tovább, így a legjobb hét összevető mögött az előkelő nyolcadik helyet szerezte meg. Nagynak a folytatás kevésbé sikerült jól, végül 40. lett. A vasi csapat pedig a tavalyi bronzérem után idén a 12. helyen végzett.

Varga Szilárd egy másik megmérettetésen is jól szerepelt. Mezőhegyesen, az I. Magyar lótenyésztési napok keretében megrendezett versenyen csakis a védett, őshonos fajtájú lovakból álló fogatok vehettek részt. A vasi versenyző - aki két tisztavérű lipicai lovat hajt - az A és B kategóriás, valamint válogatott és világbajnoki résztvevőkkel teletűzdelt, 37 fős mezőnyben a kilencedik helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!