Sport

2016.10.07. 18:55

Jól sikerült a szezonnyitó

Szeged - Nehezen kicsirkart, de fontos idegenbeli győzelemmel kezdte a 2016/2017-es szezont az Egis Körmend NB I-es - sérülésektől tizedelt - kosárlabdacsapata.

Gyúrós István

Kiss Zsolt búcsúztatásával kezdődött a találkozó: a Szedeák fennállásának legkiemelkedőbb alakja hagyta abba a játékot az elmúlt szezon végén, most ajándékokkal és hatalmas tapssal köszönték meg neki a klubnál játékosként eltöltött időszakot.

Jól kezdtek a hazaiak, Juhos Levente kosaraival 7-0-ra húztak el, majd a legtöbbször öt amerikai légiósával - és sérült centere, Csorvási Milán nélkül - felálló körmendiek ledolgozták a hátrányt. Az első negyed kiegyenlített volt, a hajrában 20-14-ről lett 20-22, azaz a vendégek vezettek tíz perc után. A második negyed egyértelműen a vendégeké volt, a Szedeák támadásban sokszor bizonytalankodott. A bolgár válogatott Ivan Lilov egy ideig hibátlanul dobott, aztán ő is rontott, a legalább kéttucatnyi saját szurkolója előtt szereplő Körmendben viszont Smith egyre kevesebbszer hibázott. Kinti dobásokkal is próbálkozott a Naturtex, de a tizenkét triplakísérletből csak egy ment be, így a nagyszünetben 44-30-ra a Vas megyeiek vezettek. Lilov tizenkét, Smith tizenhét pontnál tartott ekkor.

Lenzelle Smith (labdával) remek játékkal, 19 ponttal vette ki a részét a körmendi győzelemből
Fotó: Szendi Péter

Fordulás után magára talált a szegedi együttes, ismiegyenlített lett a meccs. Ekkor már bementek a triplák is, Juhos, Csirics és Lilov jeleskedett, de csak látótávolságba tudtak kerülni a Körmendhez, közelebb nem. Ferencz kosaraival állt vissza a tízpontos különbség, a negyed végén pedig Lilov kosarára Allen válaszol, így lett 46-56 az eredményjelzőn. Az utolsó negyedben sem javult fel a meccs, Boltics betlizett a hazaiaknál, a szerb irányító mindössze egy pontig jutott. A Szedeák közelített ugyan a körmendiekhez, ám veszélyeztetni nem tudta a vendégsikert. A Csizmics-csapat 66-58-ra nyert Szegeden, és egy pontszegény meccsen ugyan, de győzelemmel kezdte a szezont.

Nikola Lazics: - A második negyedbeli dekoncentrált játékunk miatt elhúzott a Körmend. Későn alakult ki a végleges keretünk, sok munka vár még ránk. A hajrában mutatott játékunk biztató.

Teo Csizmics: - Sok problémával küzdünk, ezen a mérkőzésen is megsérült két játékosom. Emiatt sokan nem azon a poszton szerepeltek, ahol kellene. Bízunk sérültjeink mielőbbi felépülésében és a jó folytatásban.

Naturtex-SZTE-Szedeák-Egis Körmend 58-66 (20-22, 10-22, 16-12, 12-10). - Szeged, 1000 néző, NB I. A csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés,vezette: Kapitány, Tőzsér, Fodor.

Szeged: Boltics 1, LILOV 22/9, CSIRICS 10/3, Juhos 9/3, Sulovics 8. Csere: Lakosa 2, Wirth 4, Vágvölgyi -, Révész 2. Edző: Nikola Lazics.

Körmend: Petty 6, SMITH 19/9, Ferencz 9/3, Loveridge 14/9, Allen 5. Csere: SADDLER 11, Németh A. 2, Oroszi. Edző: Teo Csizmics.

Kipontozódott: Petty (37.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!