Sport

2016.11.24. 19:55

HVSE-bronz a sakkozók ifi csb-jén

Hajdúböszörmény - A magyar ifjúsági sakkcsapatbajnokságon bronzérmet szerzett a Haladás VSE-Infraplan együttese.

Vastag Nándor

A 26 csapat részvételével megrendezett, öt napon át tartó, nyolcfordulós, svájci rendszerű versenyen hat táblán folytak a küzdelmek. A Pergel László vezette Haladás VSE együttesét Egri László, Szukics Ádám, Czupor Attila, Ugróczky Péter, Borhy Marcell, Vida Krisztián, Gömböcz Zsófia, Rátkai Marianna alkotta. A szombathelyiek az 5. kiemelési sorszámmal kezdték meg szereplésüket. Az első fordulóban a budapesti Barcza II. elleni 4-2-es győzelemmel indítottak. Ezután két 5-1-es sikert arattak a szegedi Maróczy és a Dunaharaszti ellen.

A 4. forduló rangadóját az MTK ellen vívta a vasi csapat, és nagy izgalmak után 3,5-2,5 arányban diadalmaskodott. A következő két mérkőzést is hozták a zöld-fehérek, előbb a Tapolcát 4-2-re múlták felül, majd az akkor élen álló miskolci gárdát verték 3,5-2,5 arányban.

A HVSE bronzérmes ifjúsági sakkcsapata (balról): Gömböcz Zsófia, Rátkai Mariann, Ugróczky Péter, Czupor Attila, Egri László, Borhy Marcell, Vida Krisztián, Szukics Ádám, Pergel László csapatvezető
Fotó: Haladás VSE

Hat mérkőzés után hat győzelmet szerzett a HVSE, ám az olimpiai pontszámításnak köszönhetően csak a második helyen állt, mivel a négy győzelem, két vereség mutatóval rendelkező Kőbánya összességében fél ponttal többet gyűjtött. A 7. forduló rangadóját pont a kőbányaiak ellen vívták a szombathelyiek, s végül 4-2-re kikaptak. Ezzel a bajnoki álmaik elszálltak, sőt a dobogóért is nagyot kellett küzdeniük.

A 8. fordulóban, a paksiak elleni mérkőzésen mindenki a maximumot hozta, ám 3-2-es vezetésre tett szert az ellenfél. A verseny utolsó partiját azonban Gömböcz Zsófia közel négy és fél órás csatában megnyerte, és a 3-3-as döntetlen azt jelentette, hogy a Haladás megszerezte a bajnoki bronzérmet. A szombathelyiek egy egyéni elismerésben is részesültek, Szukics Ádám a legjobb 2. táblásnak járó különdíjat kapta meg.

Végeredmény: 1. Aquaréna-Kőbánya SC (6 győzelem, 2 vereség) 33 pont, 2. ASE-Paks (6 győzelem 2 döntetlen) 30, 3. Haladás VSE-Infraplan (6 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség) 30, 4. MTK I. (5 győzelem 1 döntetlen 2 vereség) 30. A HVSE sakkozóinak eredményei: Egri László 8 mérkőzés/3,5 pont, Szukics Ádám 8/6, Czupor Attila 7/4, Ugróczky Péter 7/5,5, Borhy Marcell 8/5,5, Vida Krisztián 2/1,5, Gömböcz Zsófia 6/3, Rátkai Marianna 2/1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!