Sport

2017.02.12. 18:39

Kézilabda: csak az SZKKA nyert

Körkép - Az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság első tavaszi fordulójában, a 14. játéknapon az SZKKA idegenben nyert szombaton, a HVSE hazai pályán - Bükön - botlott vasárnap.

Tóth Gábor

Marcali VSZSE-Kozma Sszerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 19-36 (8-20). - Marcali, 150 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Répás G., Sebők S.

SZKKA: FUTAKI - MAYER 8/4, VIRÁG 5, PUKLER 6, Schneider 5/2, Gaylhoffer 1, Szendrei 1. Csere: Szovák, Tömő (kapusok), Csépke 1, GYŐRFFY 2, Takács 3, Csire, Cser 2, Pődör 2. Edző: Füzesi Ferenc.

Kicsit talán izgult a kezdésnél a szombathelyi alakulat (9. perc: 4-6), de gyorsan felvette a tempót. Az SZKKA remekül védekezte le ellefele sokpasszos támadójátékát, erre alapozva agresszív, ám szervezett és hatékony kézilabdával gyorsan eldöntötte a mérkőzés sorsát (22. perc: 5-17).

A vasi alakulat - mind védekezésben, mind támadásban - más sebességben játszott, és fordulás után sem vett vissza a tempóból. A második játékérszben mindenki szerepet kapott szombathelyi oldalon, a pályára lépő fiatalok pedig éltek a lehetőséggel, tartották az előnyt. Könnyed győzelemmel kezdte a tavaszt az SZKKA.

Füzesi Ferenc: -Kiegyensúlyozottan teljesítettünk, biztos idegenbeli győzelmet arattunk - elégedett és boldog vagyok.

Haladás VSE-Sport Kft.-Mohácsi TE 26-33 (14-18). - Bük, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Hantos D., Rózsahegyi B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!