Sport

2017.02.07. 19:45

Diákolimpia: volt esély a bronzra is

Nyíregyháza - Éremért játszhatott, végül negyedik lett a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium lány röplabdacsapata az V-VI. korcsoportos diákolimpia országos döntőjében.

Horváth Erika

A három labdajátékban (kézilabda, kosárlabda, röplabda) megrendezett nyíregyházi diákolimpiai országos döntőben a bajnoki címet szerző Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium fiú kosárlabdacsapata mellett a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium lány röplabdaegyüttese képviselhette Vas megyét. Az NLG két év után lehetett újra a legjobbak között (a 2014/2015-ös tanévben hatodik helyet szereztek az V. korcsoportban).

A nyolcas döntőbe két fővárosi, két Pest megyei (Gödöllő, Pécel), egy kaposvári, egy nyíregyházi, egy kecskeméti és a vasi csapat jutott be - közülük csupán az NLG és a Kecskemét mögött nincs NB I-es szakosztály (bár utóbbinak tavaly még első osztályú csapata volt). Az NLG-sek a két NB II-es szombathelyi gárdából, a Haladás VSE/Sportiskolából és a SZoESE-ből verbuválódtak, és jól muzsikáltak együtt.

Három csoportmérkőzésükből kettőt megnyertek: a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium, majd a péceli PIOK Általános Iskola és Gimnázium csapatát is magabiztosan, 3:0-ra verték. A házigazdák képviselője, a Vasvári Pál Gimnázium ellen zárták a csoportkört - erősebbek voltak, 3:0-ra nyertek a nyíregyháziak, de a csoport második helye az NLG-é lett, amely így szintén elődöntőt játszhatott.

A Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium negyedik helyen záró csapata (balról): Csóka Lili, Varga Réka, Zoltán Anna, Demény Laura, Kiss Laura, Pászthory Júlia, Dóka Gréta, Marton Gabriella, Majczán Lili, Vécsey Veronika, Demény Liza, Halmosi Noémi
Fotó: Nagy Lajos Gimnázium

A B csoportban veretlen kaposvári Táncsics gimnázium ellen sem sikerült szettet nyerni, de a vereség is újabb mérkőzést ért. A bronzéremért a gödöllői Török Ignác Gimnázium csapatával kellett megvívniuk. Ez a meccs az elvesztett első szett után kifejezetten szorosan alakult. A másodikban némi játékvezetői segédlettel 25-23-ra tudtak felülkerekedni a gödöllőiek, a harmadikat simán nyerte az NLG. A negyedikben 16-16-ig fej fej mellett haladt a két csapat - innen csúsztak le a bronzéremről a több egyéni hibát vétő szombathelyiek. De ebben a mezőnyben a negyedik hely is nagyon szép eredmény. A csapatot Szeltner Anita felkészítő testnevelő és Gőczi István edző vezette.

- Elégedettek lehetünk a lányokkal, jól játszottak. Csak a legutolsó meccs miatt maradhatott bennünk egy kis hiányérzet, mert még jobban zavarba lehetett volna hozni a Gödöllőt - értékelt Gőczi István. - A másik két vereségünket a torna két legjobb csapatától szenvedtük el, ők játszották a döntőt; a Nyíregyháza lett a bajnok, a Kaposvár pedig az ezüstérmes.

Szintén diákolimpiai országos döntő és szintén a Nagy Lajos Gimnázium csapatával: az V-VI. korcsoport miskolci 20 csapatos futsaldöntőjében az NLG egy győzelemmel (miskolci Magister 3:0), két döntetlennel (szolnoki Széchenyi 1-1, veszprémi Ipari 3-3 - a büntetőrúgásoknál mindkét meccsen alulmaradtak a szombathelyiek) és egy vereséggel (szekszárdi Garay 1-4) csoportnegyedikek lettek, így nem jutottak a legjobb nyolcba, a 13-16. helyen végeztek. A csapat tagjai: Bokor Bence, Demeter Patrik, Illés Bence, Keresztes Krisztián, Kis Ágoston, Nagy Kevin, Osvald Dániel, Putz Gergő, Tóth Gábor, Vargovics Tamás. Testnevelő: Németh Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!