Sport

2017.03.15. 13:57

Elérte a célját a magyar rendőrválogatott, mehetnek az EB-re

Körmend - Kedden és szerdán a városi sportcsarnok adott otthont a rendőr kosárlabda Európa-bajnoksága selejtező hármas tornának. A magyar rendőrválogatott elérte a célját: kijutott az Eb-re.

Tóth Gábor

A látványosra sikeredett megnyitón Bebes István, Körmend polgármestere, Massimo Re, az Európai Rendőr Sportszövetség delegáltja, és Vincze P. Márton, a Magyar Rendészeti Sportszövetség ügyvezető elnöke köszöntötte a megjelenteket. Kedden reggel Magyarország- Franciaország, délután pedig Franciaország-Monaco mérkőzés szerepelt a programban.

Magyarország- Franciaország 53-74 (15-16, 18-19, 9-14, 11-25). - Körmend, 300 néző, rendőr Európa-bajnoki selejtező kosárlabda-mérkőzés, vezette: Forrai S., Esztergályos R.

Magyarország: dr. Hamza 18/12, Dömjén 2, Hegedűs 3/3, Mátés 9/3, dr. Fazekas 8. Csere: Pirohov 7, Győrfi 4, Kiss - , Kővári 2, Debreczeni, Plavecz -, Vinczina -. Szövetségi kapitány: Péter Zsolt.

Kipontozódott: dr. Fazekas (35.)

A magyar csapat lelkes játékával meglepte esélyesebb ellenfelét. Az első félidőben váltott vezetéssel, fej, fej mellett haladtak, nagyot harcoltak a felek (20. perc: 33-35). Fordulás után viszont a fiatalabb, atletikus franciák fokozták tempót, egyre nagyobb előnyre tettek szert. A nagy küzdés viszont arra azért elegendő volt a magyaroktól, hogy látótávolságban tartsák ellenfelüket (30. perc: 42-49). Az utolsó etapra viszont elfáradt válogatottunk, így a jól dobó, jól lepattanózó ellenfél biztosan győzött.

Fotó: Szendi Péter

A mérkőzésen: Franciaország-Monaco 100-26 (28-13, 16-9, 26-7, 30-17).

Szerdán a magyar válogatott győzelmi kényszerben lépett pályára Monaco ellen.

Magyarország-Monaco 80-51 (19-12, 21-7, 16-18, 24-14). - Körmend, 300 néző, rendőr Európa-bajnoki selejtező kosárlabda-mérkőzés, v.: Sabáli L., dr. Magyari T.

Magyarország: dr. Hamza 12/6, Pirohov 21/9, Mátés 4, Győrfi 6, dr. Fazekas 13. Csere: Kiss -, Hegedűs 2, Debreczeni 4, Dömjén 6, Plavecz -, Viczina 10, Kővári 2. Sövetségi kapitány: Péter Zsolt.

A keddi selejtezők eredményeit ismerve a magyar válogatottnak 12 pontnál többel kellett vernie ellenfelét. Ennek megfelelően csapatunk nekiesett ellenfelének, gyorsan, már a második negyedben 20 pont körüli előnyre tett szert, végül kiütéses vereséget mért Monacóra - és kijutott a szeptemberi, görögországi Európa-bajnoksága.

- A célunk az volt, hogy a franciákat megszorítsuk, Monacót pedig minél jobban verjük meg - jelezte Péter Zsolt szövetségi kapitány, a Körmendi Rendészeti Szakgimnázium testnevelője. - Az első mérkőzést illetően van hiányérzetem, de zsinórban harmadszor jutottunk ki az Eb-re, ami azért szép eredmény. De még több összetartásra van szükségünk, hogy az országot méltóképpen képviselhessük a kontinenstornán. Köszönöm a hallgatóknak a szurkolás, mindkét nap óriási hangulatot varázsoltak a csarnokba. És természetesen köszönöm a városnak, a körmendi kosárlabda klubnak, a rendészeti iskolának, hogy befogadta a rendezvényt, hogy méltó helyszínt teremtett a selejtezőtornának - a vendégeink elégedetten távoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!