Sport

2017.07.02. 17:20

Német ezüstök - Eb: Kiss Norbert a Nürburgringen

A német Tankpool24 Racing Team szombathelyi pilótája, Kiss Norbert két második helyet gyűjtött be a kamionos Európa-bajnokság idei harmadik, németországi versenyhétvégéjén.

Tóth Gábor

Az év legjobban várt, legnagyobb figyelem övezte versenyhétvégéje már pénteken megkezdődött a legendás Nürburgringen - és Kiss Norbert rögtön le is tette a névjegyét, az időmérőn a második helyet szerezte meg. Szombatra elromlott az idő, de ez nem okozott gondot a német csapatnál, hiszen a szombathelyi pilóta remekül szokta venni az akadályokat esőben is. A rajt után hatalmas harc alakult ki az élen. Kiss Norbert komoly munkával megelőzte a helyiek kedvencét, Jochen Hahnt, így átvette a vezetést. A 9. körben viszont elment mellett a Buggyra cseh csillaga, Adam Lacko. Így végül másodikként végzett. A második futamot - a fordított rajtrácsos szabály miatt - a 7. helyről kezdte Kiss Norbert. A verseny szerencsétlenül alakult számára, vétlen szereplőként belekeveredett egy karambolba, a bal hátsó kerekének ütköztek, nekicsapódott a falnak, a rugó és a lengéscsillapító eltörött - de tovább tudott menni (és ami a legfontosabb, utóbb kiderült, hogy a kamion javítható). A kilencedik helyen ért célba.

Kiss Norbert kétszer is az előkelő második helyre kormányozta a Mercedes kamiont
Fotó: www.kissnorbi.com

Vasárnap ismét remekül kezdett a kétszeres Eb-győztes pilóta: az időmérő edzésen megkaparintotta az első helyet. Így az első kockából rajtolt, ám az erősebb járművel versenyző Adam Lacko - nagy csatában - végül maga mögé utasította, ismét második lett. A vasárnapi második futamot biztonsági okokból - a pálya a sok olajtól nagyon csúszós volt - lefújták.

Kiss Norbert így két ezüst-éremmel és egy kilencedik hellyel tudta le a nürburgi hétvégét - illetve az időmérőkön jelezte, hogy bizony komolyan számolni kell vele és a Mercedes kamionnal.

Az Eb állása három futam után: 1. Adam Lacko (cseh) 142 pont, 2. Steffi Halm (német) 96, 3. Jochen Hahn (német) 95, 4. Kiss Norbert (magyar) 88.

Az Európa-bajnoki sorozat következő versenyét a Hungaroringen rendezik augusztus 26-27-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!