Sport

2017.08.30. 18:45

Még előbbre akar lépni a Répcelak tekegárdája

RÉPCELAK Komoly tervekkel, egy névadó szponzorral is megtámogatva kezdheti szombaton a szuperligás tekebajnokságot - hazai pályán az FTC ellen - a Répcelaki SE- tekeshop.hu együttese.

Horváth Erika

Az előző szezont - már ötödször - bronzérmesként zárta a Szuperligában a répcelaki tekecsapat. Bár a nemzetközi porondon, az NBC Kupában a dobogó legfelső fokára állhatott fel a vasi együttes és ismét szerepelhetett a Bajnokok Ligájában, Kiss Zsolt edző-szakosztályvezető kudarcként könyvelte el, hogy a bajnokságban nem sikerült előrelépniük. A szombaton kezdődő 2017/2018-as szezonra azt tűzték ki legfőbb célként a répcelakiak, hogy a bronznál fényesebb éremmel zárják a pontvadászatot, azaz végre meg tudják előzni a Zalaegerszeg és a Szeged csapata közül is legalább az egyiket. Az NBC Kupa október elején esedékes, ott az első háromban kell végezni a BL-szereplés lehetőségéhez. Nem könnyű dobogós helyet szerezni 15 nemzet 27 erős csapata között. A felkészülési tornákon elért eredmények nagyon biztatóak, már "csak" az a feladat, hogy a jó forma a tétmeccsekre is átmentődjön - vezette fel az előttük álló szezont Kiss Zsolt a szerdai sajtótájékoztatón. A két rutinos világbajnok, Kakuk Levente és Zapletán Zsombor mellett pallérozódnak a fiatalabbak; a játékoskeret egy fővel, a megszűnt Vasasszonyfa csapatától érkezett Horváth Zoltánnal bővült.

Molnár Árpád, a Répcelaki SE elnöke és Barna Attila, a Vilati Service Kft. ügyvezetője (jobbról) kezet ráz a névadószponzori szerződés aláírása után. Balról Kiss Zsolt, a tekecsapat edzője Fotó: Unger Tamás

A répcelaki tekepálya tovább szépül és újul. Még most is tartanak a munkálatok, de az FTC ellen szombaton 14 órakor kezdődő első bajnokira már minden rendben lesz, a legújabb generációs, az ízületeket védő rugalmas nekifutóhely, dobódeszka várja a játékosokat. Ezt már Barna Attila, a tekepályák automatikáját gyártó egri vállalat ügyvezetője árulta el, aki azt is bejelentette, hogy egy másik cégével, amely webáruházat üzemeltet, az eddigieknél nagyobb mértékben, most már névadó szponzorként áll a répcelaki tekeegyüttes mellé. A vasi élcsapat Répcelaki SE-tekeshop.hu néven szerepel az előttünk álló idényben. Barna Attila szerint a cég további műszaki újításai közül a jövőben talán továbbiak is kerülhetnek még Répcelakra.

A 2017/2018-as férfi Szuperligában 12 csapat szerepel, a bajnokság szeptember 2-ától áprilisi 28-áig tart. Az őszi szezon utolsó fordulója december 39-én, az első tavaszi január 20-án lesz. A csoport két vasi csapata, a Répcelak és a Balogunyom először november 25-én találkozik - Répcelakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!