ezüstérem

2018.04.18. 22:01

Jól szerepeltek a vasiak a nagykanizsai Spartan Racen

A SZoESE sportolója, Kívés Bendegúz ezüstérmet szerzett a Spartan Race közép-európai régióra kiírt extrém terepfutó sorozat nagykanizsai állomásán.

Tóth Gábor

Kívés Bendegúz pillanatokkal a célba érkezés előtt Fotó: SZoESE

A Spartan Race sorozat második közép-európai állomásának adott otthont Nagykanizsa, a Csónakázótó környéke. A verseny népszerűségére jellemző, hogy több mint 7 ezren álltak rajthoz. Az erőpróbát a férfi elit mezőny kezdte reggel 7 órakor, 250 főt számlált a legerősebb kategória – a 8 km-es pályán 20 válogatott akadály és 200 méteres szintkülönbség nehezítette a résztvevők dolgát. Kívés Bendegúz 41:59 perces időeredménnyel, hibapont nélkül teljesítette a versenyt.

– A rajt után hamar kialakult az élboly: a szlovák Peter Ziska, a verseny abszolút favoritja és későbbi győztese hatalmas tempót diktált – számolt be az eseményekről Kívés Bendegúz.

Kívés Bendegúz pillanatokkal a célba érkezés előtt Fotó: SZoESE

– Kis időre én is élre álltam, de jött a rönkcipelés, ahol ketten nagyon elmentek tőlem. Ezután a táv nagy részét egyedül futottam, minden akadályra koncentráltam, és valamennyin jó tempóval mentem át. Az utolsó kilométeren még harmadik voltam, végül nagy hajrával a másodikként értem célba. Érdekesség, hogy reggel hétkor 7-8 fok körüli volt a levegő, és nem volt sokkal több a tó hőmérséklete sem, amiben úsztunk. Az első közép-európai állomást kihagytam, most jó versenyzéssel, a legjobb magyar eredménnyel csatlakoztam a mezőnyhöz.

A csapatversenyben az OCR Elite Team ugyancsak másodikként ért célba. A négyfős gárdában két vasi futó is fontos szerepet kapott: Petrovics Alex (Szombathely) és Balhási Ákos (Jánosháza).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában