Sport

2013.01.11. 16:01

Az Alba lesz a Körmend vendége

Körmend - Szombaton a listavezető Alba Fehérvár lesz a Lami-Véd Körmend vendége az NB I-es kosárlabda-bajnokság 16. fordulójában. A mérkőzés 18 órakor kezdődik.

Horváth Erika

Egy rossz emléket cipelve kellett készülnie a Lami-Véd Körmend kosárcsapatának a szombati bajnokira. A szerdai Magyar Kupa pécsi nyolcaddöntőjében hat perccel a vége előtt csak három pontos hátrányban voltak a Rába-partiak (63-60), végül -19-ről (81-62) várhatják a január 23-ai, hazai visszavágót.

- Tudtam, hogy az új szerkezetű csapattal a támadásban és a védekezésben sem lesz összeszokott a játékunk. De a szünetben felhívtam a csapat figyelmét arra, ha nem lenne a győzelemre esélyünk, arra mindenképpen figyelni kell, hogy minél kevesebb különbséggel maradjunk alul - idézte vissza a pécsi kupameccset Hencsey Tamás, a körmendiek vezetőedzője. - Érthetetlen, ami a 63-60 után következett; buta hibák, támadásban és a védekezésben is, nem ütöttünk faultot, ész nélkül játszottunk.

A körmendi két új légiós, az erőcsatár Kyle Austin és az irányító Omar Krayem is helyet kapott.

- A Buljan helyére érkező Austin mindenképpen marad, remélem, javul még a játéka. Krayemről még nem döntöttem. Nem akarom három-négy edzés és egy mérkőzés alapján megítélni. Még kap egy lehetőséget; az Albacomp ellen megmutathatja, mit tud. Ha nem bizonyít, Vincent Simpson marad.

Az összeérlelés időszakát élő körmendi csapathoz szombaton nem kisebb ellenfél érkezik, mint a listavezető Alba Fehérvár. Dzunics Braniszlav csapata eddigi 16 mérkőzéséből csak hármat vesztett idegenben (Sopronban,  Pakson és Pécsen).

- Nagyon atlétikus csapat az Alba, ugyanazt a kosárlabdát játssza, mint az elmúlt években - folytatta Hencsey Tamás. - A mérkőzésen döntő szerepe lesz a lepattanóknak. Lepattanószerzésben a fehérváriak a legjobbak a mezőnyben, nekünk viszont ez a gyengénk.  De nekünk mégiscsak akkor lehet esélyünk, ha lepattanókat szedve tudunk gyorsan indulni, és persze jó százalékkal dobunk. Tudom, hogy kétélű fegyver ez, hiszen az Alba is ezt tudja nagyon jól, s ha belemegyünk a rohanásba, az nagyon rosszul is elsülhet. De a felállt védelem ellen sokkal kisebb a sanszunk. A lázas betegségéből visszatért Sömenek Martin, ezen a meccsen már rá is számíthatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!