Szép eredményeket ért el a Gencsapáti KSE

2019.10.15. 18:35

BMX Magyar Kupa

Szép eredményekkel zárták a BMX Magyar Kupa küzdelmeit a Gencsapáti KSE sportolói.

Tóth Gábor

A Sopronban remeklő gencsapáti „delegáció”

Fotó: Gencsapáti KSE

A BMX Magyar Kupát négy helyszínen bonyolították le: Gencsapátiban kezdődött a sorozat, Veszprémben folytatódott, a legutóbbi két viadalnak pedig Sopron adott otthont. Az utolsó soproni verseny után kihirdették az összetett végeredményt is.

A Gencsapáti KSE komoly létszámmal vágott neki a szezonzáró erőpróbának – és szépen is teljesített. Az első napon az esős, szeles időjárás nem fogadta kegyeibe a versenyzőket, a szervezőket, inkább másnap, vasárnap születtek szebb eredmények: Gombos Misa (3–6 év) remek versenyzéssel a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Testvére, Bors ugyanebben a korosztályban az ötödik helyen ért célba.

Kocsis Bendegúz (7–8 év) szombaton a második, vasárnap ötödik helyen végzett. Vörös Zalán és Kleé Balázs (9–10 év) rendkívül jó versenyzéssel jutott be a vasárnapi döntőbe: Balázs ötödik, Zalán pedig sajnálatos bukás miatt hetedik helyen ért célba. Reymeyer Zétény (13–14 év) egy értékes második helyet szerzett szombaton, vasárnap egy pozíciót rontva harmadik lett. Ugyanitt Kleé Krisztián szombaton zárt dobogós helyen, vasárnap pedig a negyediken.

Zsoldos Péter a korosztály összetett listavezetőjeként érkezett Sopronba: a szombati időjárás kibabrált vele, „csak” negyedik lett, vasárnap viszont javított, ezüstérmet gyűjtött be. A fiatalok edzője, Vincze Gergely mindkét nap megnyerte a futamát a felnőttek között.

A Gencsapáti KSE sportolói közül többen is dobogón zárták a kupasorozatot: Zsoldos Péter és Vincze Gergely ezüst-, Reymeyer Zétény bronz­érmet szerzett. Vincze Gergely hiába nyerte meg az összes futamot, ahol rajthoz állt, mivel egy versenyhelyszínt kihagyott, sok pontot vesztett.

Összesített eredmények, 3–6 évesek: 5. Gombos Misa, 6. Kocsis Kata. 7–8 évesek: 4. Kocsis Bendegúz. 9–10 évesek: 5. Kleé Balázs. 13–14 évesek: 2. Zsoldos Péter, 3. Reymeyer Zétény, 4. Kleé Krisztián. 15+: 2. Vincze Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában