Sport

2017.08.07. 19:02

Bükfürdő: Dobre visszatért és újra nyert

BÜKFÜRDŐ - Tizenhetedik alkalommal rendezte meg névadója tiszteletére a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület 50 yardos (45,72 méter) amatőr úszóversenyét.

Gál László

Az unikumnak számító Halmay-kupa visszatért korábbi, jól bevált helyszínére, a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumba. A remek strandidőben az 57 indulónak rengetegen szurkoltak. Halmay Zoltán szülőfalujából, Magasfaluból (Vysoká pri Morave) Du'an Dvoran polgármester vezetésével ismét népes delegáció érkezett, közülük 12-en a versenyre is beneveztek.

A verseny abszolút győztese, Dobre Norbert a fővédnök, olimpiai bajnok vízilabdázó Cservenyák Tiborral Fotó: Benyák Albert

A 14 év alatti korcsoportban a lányok küzdelme volt színvonalasabb, a séi Szabó Noémi megvédte címét. De nemcsak ő, hanem a második helyezett szombathelyi Horváth Lilla is győzött volna a felnőtt hölgyek között is. A fiúk viadalát a Polgárdiból érkezett Nagy Kristóf nyerte meg. A nők versenyében imponáló fölénnyel a Kölnben élő, szabadságát Bükfürdőn töltő Birgit Reichelt diadalmaskodott. A férfiaknál 2011 után indult újra a kupa történetének legeredményesebb úszója, Dobre Norbert - aki régi fényében tündökölve 11. alkalommal is elhódította a kupát. A verseny legidősebb résztvevője a 72 éves, szombathelyi Marton János volt. A verseny fővédnöki teendőit Cservenyák Tibor olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó látta el, aki versenyzőként is megállta a helyét, hiszen a hatodik helyen végzett. Az egykori kiváló kapus Zürichben él, de a nyarat Balatonkenesén tölti, ahonnan átruccant megnyitni a versenyt, átadni a díjakat és népszerűsíteni a sportot, az egészséges életmódot. A versenyen szinte mindenkivel szóba elegyedett, értékelt, dedikált, mindenkihez volt egy jó szava.

Végeredmény. Férfi: 1. Dobre Norbert (Szombathely 23,15 mp, 2. ifj. Rozs István (Dunaújváros) 24,62, 3. Bodnár Bálint (Szeged) 27,09. Női: 1. Birgit Reichelt (német) 31,25, 2. Szabó Laura (Sé) 36,69, 3. Imre Emília (Szombathely) 45,26. 14 éven aluliak, fiú: 1. Nagy Kristóf (Polgárdi) 37,93, 2. Stefanich Gábor (Bük) 38,35, 3. Bodnár Botond (Szeged) 39,23. Lány: 1. Szabó Noémi (Sé) 29,58, 2. Horváth Lilla (Szombathely) 29,80, 3. Kis Dorina (Győr) 34,78.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!