Sport

2014.12.13. 16:30

Év végi rockis éremeső

Az elmúlt hétvégéken rendezték meg az idei esztendő legrangosabb küzdelmeit az akrobatikus rock and roll szakágban. November 22 -én Pécsen a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban az utánpótlás formációk és a felnőtt párosok, egy héttel később, november 29-én Heves város sportcsarnokában az utánpótlás párosok és a felnőtt formációk küzdöttek a Magyar Bajnoki címekért.

Munkatársunktól

Mindkét versenyen Magyarország legjobb 450-500 táncosa lépett parkettre. Megyénket a Molnár Nóra által vezetett Szombathelyi Galaxy RRC és a Koszogovits Norbert által irányított Celldömölki Rocky-Dilly ARRC táncosai képviselhették.

A legrangosabb versenyre a nyugat-magyarországi ranglista alapján nevezhetik a párosokat, formációkat. A Magyar Bajnoki küzdelmekben szép sikereket értek el a vasi sportolók.

Pécsett a Children kisformáció 11. helyén zárt a Prüntyőkék csapata (Rocky-Dilly ARRC). A Serdülő kisformációban a dobogóról éppen lecsúszva a 4. helyen végzett a Celli Manók csapata (Rocky-Dilly ARRC). A legnagyobb sikert a párosok hozták:felnőtt C kategóriában 1. helyen végzett és Magyar Bajnoki Címet szerzett Visnyovszky Gergő - Hegedűs Fanni (a Galaxy/Rocky-Dilly vegyespárosa), akik az idén eredményeik alapján a Magyar Bajnoki cím mellé a Ranglista Kupát is begyűjtötték.  Az idén 10 versenyből nyolcat nyertek meg.

Ugyanebben a kategóriában döntőbe került Lakics Zoltán és Poór Melánia (a Galaxy/Rocky-Dilly vegyespárosa), akik egy apróbb rontás miatt a 7. helyen zártak. Az éves ranglistaküzdelemben a 2. pozícióban végeztek.

Hevesen a Children párosok között a 8. helyen végzett Asbóth Barnabás és Németh Zorka Dorka (Galaxy/Rocky-Dilly), 12. helyen  Gubián Ádám és Németh Janka Blanka (Galaxy/Rocky-Dilly).

A Serdülő páros kategória a legnépesebb és a legerősebb mezőny, itt a vasi táncosok a középdöntőig táncolták magukat: Szabó Áron és  Cselédi Lili (Rocky-Dilly) a 13.,  Bodai Balázs és Hegedűs Hella (Rocky-Dilly )a 14., Orosz Adrián és Pető Léna (Rocky-Dilly) a 21. helyen végeztek.

Felnőtt formációs kategóriában a DUMÁS-TEAM csapata a Magyar Bajnoki döntőbe jutva a bronzérmet szerezte meg: a 3. helyen záró Dumás-Team (Rocky-Dilly/Galaxy) tagjai Stark Fatima, Fülöp Vivien, Hegedűs Fanni, Haramia Nikolett, Sebestyén Regina és Poór Melánia voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!