Sport

2017.04.24. 18:35

Győzelemmel zárt a SZoESE az NB II-es röplabda-bajnokságon

Győzelemmel fejezte be a 2016/2017. évi NB II-es röplabda-bajnokságot a SZoESE együttese.

Horváth Erika

Veszprémi Egyetemi SC- Szombathelyi Egyetemi SE 1:3 (-17, -14, 17, -18).

Veszprém, 100 néző, NB II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Árpás, Barabás.

SZoESE: Gulkai, Varga N., Horváth M., Kiss L., Halmosi, Németh E. Csere: Nagy T. (liberó), Simon F., Csóka, Molnár, Bozzai, Demény Liza, Demény Laura, Bodnár. Edző: Bodzer Attila.

Erre a szezonra befejezték. Balról: Gulkai Zsófia, Halmosi Noémi (3), Bodzer Attila edző, Demény Liza (7) Fotó: Szendi Péter

Utolsó bajnokiját a sereghajtó otthonában vívta a nyugati csoportban hatodik SZoESE. Az első szett a papírformának megfelelően alakult; leginkább Kiss Laura nyitásai és Halmosi Noémi sáncai segítették a szombathelyieket (17-25). A másodikban még magabiztosabbak voltak a vendégek, jó támadásaikkal esélyt sem hagytak a hazaiaknak (14-25). A harmadik játszma végjátékában viszont a veszprémiek koncentráltak jobban (25-17). A negyedikben gyorsan négypontos előnyhöz jutottak a vasiak, és már nem is engedték közelebb ellenfelüket (18-25) - győzelemmel tudták le szezonbeli utolsó bajnokijukat. Junior: 1:3.

A másik szombathelyi csapat, a Haladás VSE/Sportiskola vasárnap búcsúzik közönségétől. A Sugár úti csarnokban 17 órakor kezdődik a nyugati csoport első két helyezettjének presztízscsatája. Tét nélkül, hiszen a HVSE a mérkőzés után biztosan bajnoki címet ünnepel, a PTE-PEAC pedig ezüstérmet kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!