Sport

2014.07.08. 14:05

Hatos Gábor harmadik győzelme

Szombathely - A Haladás VSE olimpiai bronz-érmese, Hatos Gábor harmadszor nyert a madridi birkózó Spanyol Nagydíjon.

Horváth Erika

Hatos Gábor fölényesen nyert a Spanyol Nagydíjon. Fotó: Magyar Birkózó Szövetség

Szabadfogásban 15 ország képviseltette magát Madridban, a magyar csapatot öten alkották. Egy arany, egy ezüst és két bronz lett az éremtermés. Az első hely a Haladás VSE rutinos válogatottjának, az olimpiai és vb-bronzérmes, egyszeres Európai-bajnoki ezüst- és háromszoros bronzérmes Hatos Gábornak jutott a 74 kg-os súlycsoportban. Mind a négy meccsét tízpontos különbséggel, technikai tussal nyerte meg. Három spanyol és egy olasz ellenfele volt, pontot egyikük sem ért el ellene.

– Megkezdtük a felkészülést a szeptemberi világbajnokságra. A szokásos magaslati edzőtáborban nyitottunk a Csorba-tónál alapozással, majd Tata következett. Gulyás István szövetségi kapitánnyal megegyeztünk, hogy a madridi versenyre fogyasztok. Az utóbbi egy hónapban már figyeltem a súlyomra, és a vártnál könnyebben értem el a 76 kilót (2 kiló engedmény volt a versenyen). Ez már felért egy győzelemmel – mesélt az előzményekről Gabi. – A versenyen a mezőny nem volt erős, de az a négy meccs beleillett a felkészülésbe és jól is szolgálta azt. 2008 óta járunk a Spanyol Nagydíjra, most harmadszor szereztem aranyérmet.

Hatos Gábortól még megtudtuk, hogy két hetet a klubjuknál készülnek, július 22-étől viszont Budapesten, majd Tatán, aztán Lengyelországban is edzőtáborozik a válogatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!