Sport

2009.07.22. 18:29

Igazi férfimunka vár a Halira az Elfsborg ellen

Szombathely - Igazi férfimunka előtt állnak a Szombathelyi Haladás labdarúgói: a múlt héten, Borasban összeszedett háromgólos előnyt kell ledolgozniuk az Európa-liga selejtező csütörtök esti visszavágóján. Csodavárás Hali-módra.

Pum András

Rengeteg jelzõt el lehetne puffogtatni a holnap este hét órakor kezdõdõ Haladás-Elfsborg Európa-liga visszavágóval kapcsolatban, a baj az, hogy csak a csoda szó szinonimái jutnak rögtön az eszünkbe. A szombathelyi gárda 3:0-s borasi vereségét követõen szinte a nullára csökkentek a Hali továbbjutási esélyei. Nem csak az eredmény mondatja ezt velünk, hanem az a játék, amelyet az Elfsborg labdarúgói bemutattak a kilencven perc során. Persze, ahogy mondani szokták, a labda gömbölyû, ráadásul ez egy teljesen más meccs lesz. Mindenesetre ha Orossék a meccs elején betalálnának, akkor roppant érdekes meccs elé nézhetünk.

-Nehéz mérkõzés vár ránk  - sóhajtott gondterhelten Csertõi Aurél, a Haladás vezetõedzõje.  - Sajnos az elsõ meccsen nagyon gyengén játszottunk, ráadásul a svédek nagyon jó napot fogtak ki e két tényezõ eredményezte a 3:0-ás különbséget. Ha a visszavágón helyt akarunk állni, akkor minden tekintetben javulnunk kell. Az igazi az lenne, ha a tavalyi teljesítményünkbõl vilantanánk fel valamit ami ugye nehéz lesz, mert egyelõre formálódik, alakul a csapatunk. Természetesen a Rohonci úton szeretnénk bátrabb támadójátékkal elõrukkolni, mint Svédországban, de azért észnél kell lenni. Ha nekiesünk az ellenfelünknek, fejetlenül kitámadunk, akkor az Elfsborg ki fog tömni minket. Abban biztos vagyok, hogy a svédek nem fognak lebecsülni minket, és szerintem a rendes füves pályával, valamint az általuk megszokottnál melegebb idõjárással is megbirkóznak. Ugyanakkor az esélyesség terhe nem nyomja a vállunkat, így felszabadultan futballozhatunk. Jól tudom, hogy óriási fegyvertény lenne egy esetleges szoros eredmény, vagy gyõzelem a részünkrõl. Mégis abban bízom, hogy tisztes eredménnyel, netán bravúrral tudjuk le az Elfsborg elleni visszavágót. Az biztos, hogy agresszív, taktikus, de bárot játékot várok a fiúktól aztán majd meglátjuk, hogy mi sül ki belõle. A sérült Kenesei Krisztiánra ugye nem számíthatok, mint ahogyan a betegséggel bajlódó Rajos Gábor sem tudta vállalni a játékot. Így ugyanazt a kezdõcsapatot küldöm a pályára mint Borasban: Rózsa Schimmer, Guzmics, Kuttor, Tóth P. Iszlai, Molnár, Irhás Nagy G., Oross, Skriba.

-Jó érzés volt futballozni Svédországban, remek stadionban, egy jó csapat ellen játszhattam, ráadásul mégis csak egy Európa-liga meccsen vehettem részt, csak éppen a jó eredmény nem jött össze -  fogalmazott a borasi mérkõzés legjobbja, a Haladás saját nevelésû, 25 esztendõs kapusa, Rózsa Dániel.  - Most azonban hazai pályán szerepelhetünk és megpróbálunk jobb teljesítménnyel elõrukkolni, mint az elsõ találkozón. Én egyébként bízom a bravúrban hiszen a futballban bármi megtörténhet. Ha még idõben találunk egy gólt, akkor ismét felcsillan elõttünk a továbbjutás lehetõsége. A lényeg tehát az, hogy valahogyan bepréseljünk egy gólt a svédek kapujába lehetõleg minél korábban. Persze tudom, hogy a Haladásnál egy jóval magasabban jegyzett csapat az ellenfelünk, de hit nélkül nem érdemes felmenni a pályára. A társaim is bizakodnak, elszánt mindenki, nagyon készülünk már a mérkõzésre. Nagyon számítok a közönségünk támogatására, együtt azért könyebb lenne nekiveselkedni a svédeknek. 

A mérkőzésről a haladas.vasnepe.hu honlapon online-tudósítást olvashatnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!