Sport

2013.07.29. 17:57

Ismét szuperliga

A Kőszegi SK férfi teniszezői megnyerték az OB I-es csapatbajnokságot, így feljutottak a szuperligába. Az Epcos-Savaria TC női együttese viszont utolsóként zárta a pontvadászatot, kiesett az OB I-ből.

Tóth Gábor

Az alapszakaszt megnyerő Kőszegi SK a végső győzelem reményében futott neki az elmúlt hétvégén rendezett felsőházi rájátszásnak. Nem is történt probléma, a budapesti Nemzeti Teniszcentrumban rendezett szombati elődöntőt (6-1) és a vasárnapi finálét (7-0) is magabiztosan nyerte a vasi együttes, így egy év szünet után  visszaverekedte magát a szuperligába. A Kőszeg nyolc győzelemmel, egy vereséggel tudta le a szezont.

Kőszegi SK_Budapesti Építők 6-1. Győztek: Jarc Rok, Sardú Dániel, Enyedi János, Lipták János, Rok-Enyedi, Sardú-Úr Csaba.
Kőszegi SK_Top Sport Budapest 7-0. Győztek:  Rok, Sardú, Enyedi, Úr, Devecseri, Rok-Enyedi, Sardú-Úr. 

- Természetesen vállaljuk a szuperligát - szögezte le Koltay Árpád, a Kőszegi SK csapatvezetője. - Remekül sikerült az idei szezonunk. A kiegészítő emberek  - Lipták, Devecseri, Maitz - nagyon sokat fejlődtek, felnőttek a feladathoz, kulcsszerepet vállaltak a bajnoki címből. Fontos volt az is, hogy az idén sérülésmentesen tudtuk le a szezont. És remek volt a csapategység. A keretünk minden jel szerint együtt marad,  vagyis a jövő is biztatónak tűnik.

 

Sardú Dániel kirobbanó formában teniszezte végig a rájátszást, a két egyesét és a két párosát is megnyerte (Fotó:  Kőszegi SK)



A Nemzeti Teniszcentrumban rendezték a női rájátszást is. A tavaly az OB II-ben bajnok Epcos-Savaria TC női gárdája az alapszakaszt hat vereséggel, egy győzelemmel zárta. Így az alsóházi rájátszásban volt érdekelt, az 58. helyért meccselt. Mindkét mérkőzését elbukta, a csoport utolsó, 8. helyén zárt, elvileg kiesett az OB I-ből. 

Epcos-Savaria TC_Balatonboglári TC 3-4. - Győztek: Tóth Alexandra, Kiss Dorottya, Szabó Fruzsina-Kenéz Kata.A pillanatnyi forma, és a rutin döntött a bogláriak javára. A vereség miatt a vasiak nem az 5-6., hanem a 7-8. helyért folytathatták a rájátszást.
Epcos-Savaria TC_Debreceni EAC 1-6. Győzött: Kiss.
Az ekkor már tartalékos szombathelyiek nem tudták megnehezíteni ellenfelük dolgát.

- Csalódott vagyok, hogy nem tudtuk kivívni a bentmaradást - fogalmazott dr. Tóth Ferenc, a Savaria csapatvezetője.  Ugyanakkor ez a szezon tapasztalagyűjtésre mindenképpen jó volt. Fiatal csapatunk nem vallott szégyent, kicsit nagyobb szerencsével, több rutinnal felvértezve másként is alakulhatott volna. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy az idei kilenc párharcunkból jó, ha négyen tudtunk teljes csapattal részt venni. Jövőre csak akkor van értelme az OB I-es tagságnak - amit talán felajánl a szövetség -,  ha az egyéni tornákat, a nemzetközi erőpróbákat, a családi, munkahelyi elfoglaltságokat sikerül összeegyeztetni a bajnoksággal. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!