Sport

2009.04.07. 02:28

Jó debütálás a rali N2-es kategóriájában

Eger - A bajnoki címvédő Spitzmüller Csaba nyerte az ob első versenyét, az Eger-ralit. Az N2-ben Magyar Miklós a második lett.

Vastag Nándor

Spitzmüller Csaba (Mitsubishi Lancer WRC) mögött a második Herczig Norbert (Subaru Impreza WRC), a harmadik ifj. Érdi Tibor (Subaru Impreza WRC) lett. Mivel az új szabályok szerint a WRC-s autókat a nyílt bajnoki sorozatban értékelik, így a negyedik helyen célba érő, és egyúttal az N-csoport versenyét megnyerő Aschenbrenner György az ob-futam első helyét is megszerezte. Az N-csoportban a szombathelyi Magyar Miklós - akinek a navigátora Budai Annamária - a 22. helyen végzett, ám az új géposztályban, az N2-ben sokkal jobban szerepelt. A Magyar Autó- és Motorsport pilótája a 11 kettőst felvonultató mezőnyben egy Suzuki Swifttel egy gyorsaságin győzött, a többi 11-et másodikként teljesítette, így a kategóriában a szlovák Radó István mögött (Honda Civic) a dobogó második fokára állha- tott fel.

- Mivel előttünk egy szlovák páros végzett, így a magyar bajnokságban és a Swift-kupában is élre álltunk - tudtuk meg Magyar Miklóstól, aki az elmúlt három évben az N4-es géposztályban állt rajthoz. - A futam előtt még nem ismertük az erőviszonyokat, de most már látjuk, hogy van keresnivalónk ebben a kategóriában. Úgy érzem, végig gyorsak voltunk, de a biztonságra is nagyon figyeltünk. Összességében jó és gond nélküli, szinte hibátlan versenyt futottunk, s a sikernek nagyon örülünk.

Az ob következő versenye április 24-26-án a Miskolc-rali lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!