Sport

2016.03.24. 19:16

Jön a kispálya! - A 2016-os szezont 83 csapat kezdi meg

Szombathely - Március végén 83 amatőr csapat részvételével elrajtol a 2016. évi városi kispályás amatőr labdarúgó-bajnokság.

Tóth Gábor

Tavaly 81, idén pedig 83 csapat nevezett a városi kispályás labdarúgó-bajnokságra. A pontvadászat tavaszi idénye március 29-én rajtol.

- Az I/A, az I/B és a II. osztályban egyaránt 12 csapat szerepel, a III. vonal küzdelmeit 17 együttes kezdi, az öregfiúknál 20, az öregfiúk +45 kategóriában pedig négy gárda játékosai rúgják a labdát, a mezőnyt pedig a hat női csapat teszi teljessé - tudtuk meg Gerencsér Tibortól, a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség főtitkárától. - A harmadosztályt két csoportra osztottuk, a tavasszal mindenki játszik mindenkivel egyszer, majd az ősszel a jobbak a felsőházban, a gyengébbek az alsóházban folytatják - vagyis azt a szisztémát követjük, ami az öregfiúknál már jól vizsgázott.

Új kategória a +45-ös korcsoport. Ide csak négy csapat jelentkezett, de - a játékosok, a csapatvezetők kérésének megfelelően - megrendezzük a bajnokságot, majd többször játszanak egymással a résztvevők. Aztán majd meglátjuk, hogy van-e létjogosultsága a jövőben ennek a korosztálynak a városi bajnokságban. A csapatok zöme a Sportligetben játssza a mérkőzéseit, vagyis szinte minden hétköznap délután, este nagyüzem lesz a létesítményben. Egyetlen betonos pálya marad, két csapat a Gayer parkot tekinti otthonának. A sorsolásokat már kiküldtük a csapatvezetőknek - a sorsolásnál egyébként a munkatársaim igyekeztek körültekintően eljárni, megpróbáltak minden kérésnek eleget tenni. Nagyon örülünk, hogy a kispályás bajnokság nem veszít semmit a népszerűségéből, már hosszú évek óta az egyik legnépszerűbb amatőr tömegsportrendezvénynek bizonyul a vasi megyeszékhelyen - zárta szavait Gerencsér Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!