Sport

2015.06.11. 16:19

Labdajáték diákolimpia Egerben

Ezen a hétvégén a III. korcsoportosok diákolimpiájának összevont labdajáték országos döntőjét rendezik. Mind a négy sportágban lesz vasi képviselet.

Horváth Erika

Egy héttel ezelőtt a IV. korcsoportos döntőbe jutott csapatok négy labdajátékban Debrecenben találkoztak –a SZOI focistái aranyérmesek lettek, a Paragvári fiú kosarasai nyolcadikok (a részletekről később). A III. korcsoportosok döntőit vasárnaptól keddig Egerben bonyolítják le.

Ott lehet a legjobb nyolc között a Bolyai lány kézilabdacsapata, miután a hazai rendezésű elődöntőben első helyet szerzett. Nagyatádon a Derkovits a negyedik helyével búcsúzott, akárcsak a SZOI fiúgárdája, amely Ikrényben harmadik lett.

Kosárlabdában szintén a Bolyai vehet részt az országoson, itt fiúcsapattal – az itthoni elődöntő első helye ért kvalifikációt. Az elődöntő volt a végállomás a körmendi Kölcsey (Zalaegerszeg, 4. hely) fiú- valamint a Paragvári (Zalaegerszeg, 2.) és a Dési (Tatabánya, 3.) lánygárdája számára.

Labdarúgásban 20 csapatos lesz a döntő, a megyei győztes kőszegi Bersek iskola együttese lehet a vasi résztvevő.

Röplabdában a Váci fiúcsapatának a hazai elődöntőben nem sikerült kiharcolnia a továbbjutást, a Gothard iskola lányainak viszont igen. A kaposvári tornán elért bravúros első helyükkel hat év szünet után lesz Vas megyei csapat az országoson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!