Sport

2015.01.13. 16:45

Országos döntőben az NLG és a Kereskedelmi

Megyei körkép - A Nagy Lajos Gimnázium fiú kosárlabdacsapata és a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola és Kollégium lány kézilabda-együttese bejutott a diák-olimpia VI. korcsoportos országos döntőjébe.

Horváth Erika

Kézilabdában és kosárlabdában már befejeződtek a VI. korcsoportos diákolimpia országos elődöntői, kialakultak a nyolcas finálé mezőnyei. Fiú kézi- és kosárlabdában egy-egy elődöntőnek Vas megye adhatott otthont.

Kézilabdában a szentgotthárdi, négycsapatos elődöntőben a SZOI 21-20-ra legyőzte a budapesti Pogány SZKI-t, ám a döntőben 31-20-ra kikapott a csurgói Csokonaitól a második hely nem ért továbbjutást, a Csurgó mehet az országos döntőre. Célba ért viszont a lányoknál a Kereskedelmi gárdája, amely a zalaegerszegi elődöntőben mindhárom ellenfelét legyőzve első helyen zárt. A finálét január 23- 25. között Győrben rendezik. Az Nagy Lajos Gimnázium csapata Marcaliban fejezte be a szereplését, miután harmadik lett.

Az NLG VI. korcsoportos fiú kosárlabdacsapata sorozatban hetedszer lett országos döntős. Gőczi Norbertet (4) Zábó Dániel köszönti, Mögötte Zrínyi Viktor és Galambos Mátyás
Fotó: Unger Tamás

Kosárlabdában is három vasi csapat elődöntőzött. A Nagy Lajos Gimnázium korosztályos fiúegyüttese sorozatban hetedszer jutott be a fináléba: hazai pályán 84-43-val léptette le a dombóvári Illyés csapatát, a székesfehérvári Vasvári ellen pedig csak egy pont hiányzott a 40 pontos különbséghez, amikor is idő előtt ér véget a mérkőzés (83-44). Az NLG szintén január 23 25-én, de Kaposváron játssza az országos döntőt. A fiúknál a Bolyai csapata Zalaegerszegen második, a lányoknál az NLG-é Nagykanizsán harmadik lett, így számukra véget ért a 2014/2015. évi diákolimpia.

Röplabdában a Kanizsai Dorottya Gimnázium két elődöntőnek is házigazdája lehet. A lányok már túl vannak a tornájukon, a KDG 3:0-ra legyőzte a győri Krúdy csapatát, a döntőben viszont nem bírt a kaposvári Munkácsyval (0:3). Így utóbbi gárda jutott az országosra, a KDG másodikként zárt.

A KDG lány röplabdacsapata a győri Krúdy ellen még nyert – Bokor Laura ejt –, a kaposváriak viszont elütötték őket a továbbjutástól

A VI. korcsoportos fiúknál a KDG röplabdázói január 15-én, csütörtökön  fogadják győri, keszthelyi és kaposvári riválisukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!