Sport

2010.08.04. 09:17

Ortodox pap a PAOK Szaloniki ultrái között

Görögország egyik legrettegettebb szurkolói szektorában állandó helye van Hrisztosz Miciosznak, aki első ránézésre a legkevésbé sem illik a PAOK Szaloniki labdarúgócsapatának heves vérmérsékletű fanatikusai közé: az 51 éves Miciosz ugyanis ortodox pap.

MTI

Miciosz messziről kitűnik hosszú ősz szakállával és fekete papi ruhájával a félelmetes 4-es szektorból, ahol együtt élteti a csapatot az általában félmeztelenül tomboló ultrákkal, akik bátran fordulhatnak hozzá gondjaikkal.

"Az a szektor egyszerűen csodálatos, azok a srácok tele vannak tűzzel a szívükben és a lelkükben egyaránt" - mondta elragadtatva egy interjúban Hrisztosz atya, aki a legfőbb feladatának azt tekinti, hogy a szegény, nehéz sorsú fiatalokon segítsen. Nyilatkozata szerint éppen ezért jár a meccsekre is, mert úgy érzi, igazán ott van módja kapcsolatba kerülni a rossz körülmények között élő fiatalokkal, ennél fogva ott tud a leghasznosabb lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!